Oţetul de orez, faimos în special în Japonia, nu este doar un ingredient alimentar, ci contribuie şi la întărirea imunității, ajută organismul să absoarbă nutrienţii, având proprietăţi antioxidante.
Cireșele – fructele terapeutice
Sunt fructele-vedetă ale sezonului de vară, bogate în vitamine, minerale și antioxidanți, cu numeroase beneficii pentru sănătate, ce protejează celulele de acțiunea negativă a radicalilor liberi.
Obiceiuri sănătoase care te ajută să îți purifici sângele
Sângele hrănește fiecare celulă, țesut, glandă, organ și sistem din corp. Fără un sânge sănătos și bine oxigenat aceste sisteme au de suferit. Iată câteva modalități în care îți poți îmbunătăți calitatea sângelui.
Reguli pentru a slăbi sănătos
Silueta ideală este un deziderat atât estetic, cât și din perspectiva sănătății, dar multe cure de slăbire sunt ineficiente sau chiar dăunătoare. Plantele medicinale ne pot fi de ajutor, dar doar dacă sunt combinate după anumite rețete, sunt culese la timp și procesate corect. Există cure de slăbire drastice, care promit o scădere rapidă în greutate, însă nu sunt neapărat sănătoase. Medicii nu le recomandă, deoarece acestea ne pot pune sănătatea în pericol.
Ce tratează uleiul de negrilică
Din cele mai vechi timpuri negrilica (Nigella sativa) a fost utilizată în tratarea diverselor afecțiuni, fiind cunoscută în medicina tradițională, sub denumirea de „negrușcă” ca plantă de leac deosebit de eficientă. În medicina islamică era prezentă în toate tratatele vremii sub denumirea de „barakah”, însemnând „semințele binecuvântate”.
Cum păstrăm produsele apicole crude
Peste 80% din producția de alimente se datorează polenizării realizate de albine, de aceea este esențial să conștientizăm rolul pe care îl au albinele în viața noastră și să aflăm mai multe despre binefacerile produselor apicole asupra sănătății noastre.
Beneficiile uleiului de pește
Administrarea uleiului de pește este o tradiție care dateaza de secole, datorită calităților terapeutice, nutritive și energetice prin care uleiul de pește îmbunătățește sănătatea, crește imunitatea și revigorează organismul. Tradiția de a administra copiilor o lingură de untură de pește zilnic se mai păstrează în țările nordice, dar mai demult era considerată baza sănătății noastre și un factor esențial pentru dezvoltarea copiilor.
Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul
Ioan Botezătorul este un dar al rugăciunilor părinţilor săi înaintaţi în vârstă. Prevestit de Sfânta Scriptură drept precursor al lui Mesia, Ioan întruchipează caracterul energic al lui Ilie.
Beneficiile terapeutice ale caprifoiului (Mâna-Maicii-Domnului)
Caprifoiul, cunoscut mai mult ca plantă decorativă, sub denumirea de Mâna Maicii- Domnului, ne încântă vara prin mirosul ei divin. Florile au însă și proprietăți terapeutice deosebit de valoroase.
Sânzienele, planta binecuvântată
În tradiția populară, după trecerea zilei de 24 iunie, când se sărbătoreşte Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, se culeg sânzienele, cunoscute şi sub denumirea de drăgaică. Sânzienele au multiple proprietăți tămăduitoare, de înfrumuseţare şi chiar de imunizare faţă de anumite boli. Sânzienele au flori mărunte, albe sau galben-aurii, dispuse în ciorchini mici, cu miros asemănător cu … Citește mai mult