Obiceiuri sănătoase care te ajută să îți purifici sângele

Sângele hrănește fiecare celulă, țesut, glandă, organ și sistem din corp. Fără un sânge sănătos și bine oxigenat aceste sisteme au de suferit. Iată câteva modalități în care îți poți îmbunătăți calitatea sângelui.
Fă mișcare
Cel mai bun mod prin care îți poți oxigena sângele este să faci sport. Mișcarea mărește ritmul cardiac și aduce mai mult oxigen în corp.
Respiră adânc
Respirația profundă aduce mai mult oxigen în plămâni, de unde ajunge direct în sânge.
Mănâncă mai multe leguminoase
Bogate în fibre și nutrienți, fasolea și leguminoasele contribuie la eliminarea colesterolului dăunător (LDL) și la reducerea trigliceridelor.
Asigură-te că ai suficient fier
Fierul formează mijlocul moleculei de hemoglobină, fiind, astfel, esențial pentru un sânge puternic. Multe femei la vârsta premenopauzei sufera de deficit de fier și au nevoie de suplimente. Dar excesul de fier poate fi periculos, de aceea se recomandă analize de sânge înainte de a lua suplimente. Printre alimentele vegane bogate în fier se numără lintea, fasolea neagră, prunele, legumele verzi și caisele uscate.
Ia suplimente cu vitamina B
Vitaminele B-6, B-12 sunt esențiale pentru reducerea homocisteinei din sânge. Un nivel crescut de homocisteină a fost asociat cu îngroșarea arterelor și boala cardiacă, de aceea este important să fie ținută sub control.
Consumă clorofila
Clorofila este un nutrient din plante care dă legumelor culoarea verde. Este foarte similară cu molecula de hemoglobină. Mărirea aportului de verdețuri, combinată cu aportul corespunzător de fier va îmbunătăți calitatea sângelui.
Folosește condimente
Piperul cayenne curăță sângele și stimulează activitatea cardiovasculară reducând în același timp și presiunea sângelui. Îl poți folosi în mâncare pentru mai multă aromă și un sistem cardiovascular mai bun.
Consumă suc de aloe vera
Sucul de aloe vera este folosit de mulți ani de specialiștii în plante pentru întărirea sângelui. Sucul de aloe vera curăță arterele și are efect antiinflamator. Este bogat în aminoacizi, enzime, clorofilă, vitamine și minerale – tot ce are nevoie un sânge sănătos.
Bea multă apă
Sângele este compus în mare parte din apă și hidratarea contribuie la menținerea unui volum adecvat.
Renunță la fumat
Este evident că fumatul poluează sângele, însă, dacă nu ai renunțat încă, acum e momentul.
Folosește produse cosmetice naturale
Loțiunile, cremele și cosmeticele sunt absorbite direct prin piele în sânge. Dacă produsele pe care le folosești conțin ingrediente toxice, acestea primesc cale liberă pentru a ajunge în sânge.
Renunță la deodorantele de cameră
Aceste produse sunt pline de ingrediente dăunătoare care primesc acces direct în sânge prin respirație, fiind absorbite de alveolele din plămâni sau ajung pe piele, apoi direct în sânge. Aceste deodorante conțin ingrediente care cauzează cancer, perturbă hormonii masculini și provoacă mutații genetice.
Folosește rădăcina de păpădie
Una dintre plantele cele mai bune pentru subțierea sângelui este și cea mai dezagreată în același timp. Rădăcina de păpădie a dovedit ca poate îmbunătăți funcția ficatului prin purificarea sângelui. Desigur, nu este indicat să culegi păpădia de pe marginea drumului sau din locuri care știi că au fost stropite. Rădăcina poate fi gătită și consumată în supe, tocănițe și smoothie-uri. Poate fi fiartă în apă, strecurată și băută ca un ceai. Poate fi prăjită și consumată ca o băutură asemănătoare cafelei. Multe magazine naturiste comercializează rădăcina de păpădie uscată sau ca înlocuitor de cafea.
Consumă mai multe fructe și legume
Fructele și legumele sunt bogate în nutrienți și fitonutrienți care întăresc sângele și reduc placa arterială, fiind, astfel, aliați puternici pentru sânge și sănătatea cardiovasculară.
Consumă mai multe fibre
Studiile arată ca o dietă bogată în fibre solubile este eficientă în eliminarea acumulării de placa de pe artere.
Adoptă o dietă predominant alcalină
PH-ul sângelui este în mod normal 7.365, însă o alimentație ce conține multe produse acide poate înclina balanța în favoarea acidității, ceea ce afectează peretți arteriali. Redu băuturile carbogazoase, zahărul, carnea și produsele procesate în favoarea legumelor alcaline (aproape toate legumele sunt alcaline).
Include în dietă aceste alimente:
Fructe alcaline: avocado, nucă de cocos proaspătă, lămâi, lime și grepfrut
Leguminoase alcaline: linte, fasole neagră și soia
Nuci și semințe alcaline: migdale, semințe de dovleac, vlăstari și semințe de susan
Cereale alcaline: hrișcă, quinoa și alac
Consultă întotdeauna medicul înainte de a face modificări în dietă, în stilul de viață și de a lua suplimente!
 

Lasă un comentariu