Oțetul de orez combate bacteriile și crește imunitatea

Oţetul de orez, faimos în special în Japonia, nu este doar un ingredient alimentar, ci contribuie şi la întărirea imunității, ajută organismul să absoarbă nutrienţii, având proprietăţi antioxidante.
Oţetul de orez se obţine prin fermentarea orezului brun în China, Japonia, Coreea şi Vietnam şi conţine un mare număr important de aminoacizi esenţiali pentru sănătatea organismului. În Japonia este folosit mai ales pentru valoarea sa medicală, dovedindu-și eficiența în reducerea nivelului de glucoză și în combaterea bacteriilor. Printre proprietățile sale cel mai importante se numără compoziția de aminoacizi esențiali, necesari pentru combaterea radicalilor liberi și menținerea imunității.
Principalele beneficii ale oţetului de orez

  • Întăreşte sistemul imunitar: conţine 20 de tipuri de aminoacizi ce ajută organismul, combătând radicalii liberi;
  • Este antioxidant: inhibă formarea de peroxizi graşi, substanţe care se pot acumula în organism favorizând îmbătrânirea prematură şi pierderea elasticităţii pielii. Protejează celulele de radicali liberi, prevenind apariţia bolilor degenerative;
  • Contribuie la sănătatea sistemului cardiovascular: nutrienţii din oţetul de orez ajută la reglarea colesterolului rău, împiedicând, în acelaşi timp depunerea lui pe pereţii vaselor sanguine, favorizează corectarea circulaţiei, prevenind complicaţiile cardiace;
  • Asigură o mai bună absorbţie a nutrienţilor: consumul de oţet de orez măreşte capacitatea de absorbţie a nutrienţilor, având o concentraţie ridicată de acid acetic, element ce ajută la digestie;
  • Menţine buna sănătate a oaselor: oţetul de orez ajută corpul să absoarbă şi să evite pierderea de calciu, esenţial pentru a preveni complicaţii precum osteoporoza şi întăreşte oasele.

Lasă un comentariu