De ce e bine să consumi morcovi

Morcovul este cunoscut pentru proprietăţile sale nutritive, dar şi pentru faptul că este un bun antianemic, curativ, diuretic, remineralizant şi sedative. Pe lângă vitamina C, morcovul conţine şi vitamine din complexul B cu proprietăţi calmante şi regenerante. Chiar şi gătit, morcovul îşi păstrează proprietăţile nutritive, fiind excepţia de la regula care spune că, prin fierbere, … Citește mai mult

Lintea – o sursă excelentă de proteine

Verde, roşie, brună, mare, medie sau mică, lintea se găseşte în diverse sortimente, având avantajul faţă de alte leguminoase că, fiind mai mică, necesită un timp mai redus de pregătire (între 20 şi 30 de minute). Cele mai indicate sortimente de linte pentru alimentaţie sunt lintea verde şi cea roşie, care îşi păstrează cel mai … Citește mai mult

Acidul hialuronic – principalele beneficii

Acidul hialuronic este o componentă naturală a pielii prezentă în țestutul conjuctiv din organism. Odată cu înaintarea în vârstă, volumul de acid hialuronic din epidermă scade, ceea ce duce la pierderea elasticităţii şi apariţia ridurilor. Datorită efectelor sale de umplere a ridurilor şi de netezire, acidul hialuronic este folosit cu succes în industria cosmetică. Marea … Citește mai mult

Puterea transformării sau Marea Putere Cosmică Kali

Marea Putere Cosmică Kali reprezintă energia esențială a timpului și puterea uluitoare a transformării. Kali este una dintre cele zece mari Puteri Cosmice (Mahavidyas), fațete ale energiei feminine. Fiecare fațetă reprezintând o particularitate cosmică, însă toate conduc către o frumusețe spirituală copleșitoare. Energia lui Kali acționează pentru a inversa procesul obișnuit al creației. Ea are … Citește mai mult

Cum să previi căderea părului

Căderea părului sau degradarea lui este determinată în multe cazuri de dereglările hormonale, anotimpuri, dietă sau poluare și din aceste cauze, părul are nevoie de îngrijire constantă. Vitaminele și mineralele sunt foarte importante atât pentru sănătatea părului cât și pentru cea a pielii și a unghiilor. Vitamine și minerale Vitamina A ajută la producerea de … Citește mai mult

Zmeura și beneficiile ei pentru sănătate

Fructele de zmeură sunt o adevărată colecție de minerale: mangan, magneziu, calciu, zinc, potasiu, fosfor, toate în forme ușor asimilabile, plus vitaminele A, B1, B2, D și P, dar mai ales vitamina C, prezentă în cantități impresionante. Aceste substanțe vindecătoare pot fi asimilate exclusiv din zmeura proaspătă și, într-o bună măsură, din cea congelată. Pentru … Citește mai mult

Înălțarea Domnului

Înățarea Domnului este prăznuită la 40 de zile după Înviere, în Joia din săptămâna a VI-a, după Paște. Anul acesta o sărbătorim pe 25 mai. În popor este cunoscută și sub denumirea de Ispas. La 6 săptămâni după Înviere prăznuim Înălţarea la cer – ultimul eveniment din activitatea pământească a Domnului. Din această zi, oamenii … Citește mai mult

10 greșeli ce trebuie evitate într-o dispută

Într-o discuţie tensionată între doi interlocutori ce pot fi parteneri de viaţă sau de afaceri, părinţi şi copii, şef şi angajaţi sau conducător auto şi poliţist, anumite greşeli la care nu ne gândim ne pot împiedica să obţinem ceea ce ne dorim. Înţelegerea intereselor, personalităţii, intenţiilor şi stării de spirit a interlocutorului sunt esenţiale pentru … Citește mai mult

Clorura de magneziu – cel mai eficient detoxifiant

Magneziul este unul dintre elementele de bază ce susțin existența vieții pe Pământ, având un rol important atât pentru viața plantelor cât și în cea a animalelor. În organismul uman contribuie direct la procesarea zaharurilor, a grăsimilor și a proteinelor, intervenind în procesele enzimatice și în mecanismele neuromusculare. Orice carență a acestui mineral face organismul … Citește mai mult

7 motive pentru a consuma sfeclă roșie

Deși sfecla are cel mai bogat conținut de zahăr dintre toate legumele, poate fi consumată cu încredere de câteva ori pe săptămână, datorită nutrienților și a proprietăților sale vindecătoare, în special în bolile sângelui, în afecțiunile tumorale sau ale ficatului. 1. Micșorarea presiunii sanguine Sucul de sfeclă micșorează presiunea sanguină în decursul a câteva ore. … Citește mai mult