Clorura de magneziu – cel mai eficient detoxifiant

Magneziul este unul dintre elementele de bază ce susțin existența vieții pe Pământ, având un rol important atât pentru viața plantelor cât și în cea a animalelor. În organismul uman contribuie direct la procesarea zaharurilor, a grăsimilor și a proteinelor, intervenind în procesele enzimatice și în mecanismele neuromusculare. Orice carență a acestui mineral face organismul să sufere.
Lipsa magneziului nefastă pentru organism
Atunci când încep să ne asalteze durerile de cap, sindromul oboselii cronice și crampele musculare, când ne amorțesc mâinile și picioarele, când ne adaptăm mai greu la frig, manifestăm stări de agitație psihoemoțională, nervozitate, anxietate, atacuri de panică sau insomnie, putem fi siguri că aportul de magneziu în organism este total nesatisfăcător, iar lipsa acestuia are efecte nefaste.
În cazul unor carențe mari, crește riscul de infarct miocardic sau accident vascular. Când lipsa magneziului este însoțită de stres sau oboseală, se instalează tensiunea și instabilitatea psihică sau pesimismul. La femei, menstruația devine neregulată, însoțită de crampe puternice și sângerări prelungite, iar la bărbați este afectată fertilitatea și secreție de testosteron.
Magneziul natural, eficient pe termen lung
Aportul zilnic de magneziu necesar organismului include o medie de aproximativ 300-500 mg și poate fi asimilat din alimentația zilnică. Din păcate, alimentația actuală este artificială și tocmai de aceea lipsită de mineralele și de substanțele nutritive de care avem nevoie zilnic. Magneziul natural este procurat de organism mai ales din alimentele proaspete și din apele minerale și este mai eficient pe termen lung decât magneziul din substanțele de sinteză.
Alimente care conțin magneziu organic: alge, alune, arahide, avocado, bame, broccoli, caju, cartofi dulci, carstraveți, cereale integrale, conopidă, dovleac, fasole uscată, orez, pătrunjel, pepene galben, porumb, prune uscate, semințe de dovleac, semințe de floarea-soarelui, fasole verde, legume cu frunze verzi, hrișcă, linte, mărar, leuștean, melasă, migale, morcovi, spanac, sparanghel, tărâțe de grâu și de ovăz, țelină, tofu, urzici, varză.
Un remediu eficient și ieftin
Pentru detoxifierea celulară și purificarea țesuturilor, cel mai eficient compus al magneziului este clorura de magneziu care are un efect excretor puternic, inclusiv în cazul energiilor stagnante și al toxinelor blocate în țesuturi. Pe lângă funcția de electrolit, clorura de magneziu reacționează cu hidrogenul din stomac și produce acidul clorhidric, responsabil pentru descompunerea proteinelor, pentru absorbția metalelor minerale și a vitaminei B12.
Clorura de magneziu reprezintă un remediu eficient și ieftin, un mineral vital pentru o viață sănătoasă și armonioasă, în absența căruia organismul nu ar putea menține sângele în vasele sangvine, nu ar putea transmite impulsurile nervoase, nu ar putea pune în mișcare mușchii și nu ar putea menține funcțiile renale la nivel optim.
Printre beneficiile descoperite ale clorurii de magneziu se regăsesc următoarele avantaje:

 • Este un depurativ excelent, ce contribuie la reglarea pH-ului organismului.Datorită acestui efect minunat, clorura de magneziu ajută în prevenirea unui spectru larg de boli;
 • Reduce aciditatea la nivelul rinichilor;
 • Stimulează funcțiile creierului și facilitează transmiterea impulsurilor nervoase, contribuind la menținerea sau restabilirea stării de echilibru psihic;
 • Previne leziunile musculare, crampele și oboseala musculară;
 • Susține funcționarea armonioasă, optimă a sistemului cardiovascular și ajută la prevenirea bolilor de inimă;
 • Ajută la eliminarea colesterolului nefast prin stimularea circulației sangvine;
 • Combate depresia și senzația de amețeală și oboseală;
 • Reglează temperatura corpului;
 • Previne apariția hemoroizilor și ajută la vindecarea unor afecțiuni precum colita sau constipația;
 • Previne tulburările apărute la nivelul prostatei și tumorile canceroase;
 • Îmbunătățește și stimulează activitatea sistemului imunitar, previne răcelile, acumulările de flegmă și infecțiile;
 • Previne îmbătrânirea prematurăși susține procesul de regenerare celulară;
 • Menține calciul în oase, prevenind apariția osteoporozei și formarea pietrelor la rinichi;
 • Diminuează simptomele sindromului premenstrual și susține reglarea activității hormonale;
 • Limitează producerea radicalilor liberi, prevenind apariția negilor și a tumorilor.

Lasă un comentariu