Cum să previi căderea părului

Căderea părului sau degradarea lui este determinată în multe cazuri de dereglările hormonale, anotimpuri, dietă sau poluare și din aceste cauze, părul are nevoie de îngrijire constantă. Vitaminele și mineralele sunt foarte importante atât pentru sănătatea părului cât și pentru cea a pielii și a unghiilor.
Vitamine și minerale
Vitamina A ajută la producerea de sebum, menține hidratarea scalpului și a părului. Vitamine E redă elasticitatea părului, regenerează firele despicate și stimulează creșterea părului.
Vitamina C întărește firele de păr și regenerează fragilitatea lor, fiind cea mai eficientă vitamină în sinteza colagenului. Lipsa sau nivelul redus de vitamina C este strâns legată de sinteza deficitară a colagenului.
Vitaminele B ocupă o importanță mare în sănătatea părului. Vitamina B3 stimulează circulația sanguină a scalpului fiind extrem de important în prevenirea căderii părului, vitamina B5 stimulează creșterea părului, vitamina B6 este indispensabilă keratinizarii, care permite îngroșarea firelor de păr, iar vitamina B8 controlează secreția de sebum.
Zincul reglează secreția de sebum a scalpului ajutând la prevenirea mătreții. De asemenea, contribuie la menținerea sănătății unghiilor și la menținerea sănătății pielii.
Colagenul reprezintă 30% din totalul proteinelor umane și 70% din cele ale pielii. Susține întregul corp, asigură structura și rezistența organismului. Odată cu înaintarea în vârstă producția de colagen natural scade, integritatea structurală a țesuturilor este redusă, astfel părul pierde elasticitatea, devine fragil și poate avea un aspect degradat. Suplimentele care conțin colagen stimuleaza rețelele de colagen, repară țesuturile și accelerează regenerarea lor.
Acizii grași Omega sunt esențiali pentru sănătatea organismului, în special a pielii și a unghiilor, dar nu pot fi sintetizați de către organism. Carența de acizi grași din omega duce la scăderea vitezei de creștere, la deteriorarea părului și la pierderea strălucirii firelor. Omega 3-6-9 stimulează creșterea părului, întărește unghiile, protejează pielea!
Extractul de Ginseng este de mare ajutor în prevenirea căderii părului. Efectele tonice, stimulative și revitalizante asupra firelor de păr stimulează din interior creșterea lui, iar conținutul de multivitamine îi hrănesc rădăcina.
Amla (Emblica officinalis) hrănește și fortifică firele de păr, combate mătreața și stimulează creșterea părului (fortifică foliculele de păr), este un vitaminizant, tonic și purificant excelent. Amla conferă volum și strălucire firelor și apariția infecțiilor fungice ale scalpului. Menține culoarea naturală a părului și întârzie apariția albirii premature a părului. Poți adăuga pulbere de Amla în șamponul sau balsamul tău sau poți prepara o mască regenerantă pentru păr.

Lasă un comentariu