Acidul hialuronic – principalele beneficii

Acidul hialuronic este o componentă naturală a pielii prezentă în țestutul conjuctiv din organism. Odată cu înaintarea în vârstă, volumul de acid hialuronic din epidermă scade, ceea ce duce la pierderea elasticităţii şi apariţia ridurilor. Datorită efectelor sale de umplere a ridurilor şi de netezire, acidul hialuronic este folosit cu succes în industria cosmetică.
Marea sa calitate este abilitatea de a menține nivelul optim de hidratare. Capacitatea sa de a reține apa în piele este mai mare decât a oricărui alt ingredient natural. Un gram de acid hialuronic este capabil să susțină până la 6 litri de apă, calitate deosebit de importantă în lupta împotriva îmbătrânirii, hidratarea este cheia unui aspect tânăr. Acidul hialuronic îmbunătățește conținutul barierei naturale de apărare a pielii și în același timp fortifică bariera de apărare a pielii, oferă apărare împotriva radicalilor liberi și reduce inflamația, fiind ceea ce numim un ingredient anti-aging versatil.
Beneficiile acidului hialuronic
 

  • Conferă luminozitate pielii

Acidul hialuronic reţine apa şi creşte nivelul de hidratare, de aceea şi aspectul pielii este unul mult mai plăcut atunci când în ţesuturi se află o cantitate optimă de acid hialuronic.

  • Elimină ridurile fine

Ridurile fine pot fi eliminate cu ajutorul acidului hialuronic, principala cauză a îmbătrânirii pielii fiind deshidratarea fiziologică. Pe masură ce înaintăm în vârstă, corpul sintetizează cantităţi mai mici de acid hialuronic, de colagen şi de elastină, componentele fibrelor care susţin pielea. Când acestea sunt în deficit se ajunge la ridarea şi la prăbuşirea trăsăturilor feţei. Este indicată compensarea deficitului cu suplimente alimentare pe bază de acid hialuronic care să echilibreze sinteza de acid hialuronic din interior şi cu creme care să susţină şi de la exterior hidratarea tegumentului.

  • Ajută la sinteza colagenului

Acidul hialuronic joacă un rol important şi în sinteza colagenului, proteina cel mai des întâlnită în organism. Colagenul susţine tendoanele, pielea şi cartilajul, iar cantitatea optimă de colagen în structurile acestea contribuie la menţinerea fermităţii şi supleţei pielii, iar cantitatea optimă de acid hialuronic determină menţinerea unei cantităţi optime de colagen în ţesuturi, ajutând la sporirea efectului antiaging.
Administrarea orală, eficientă pe termen lung
Administrarea orală de suplimente cu acid hialuronic este cea mai bună soluţie pentru obţinerea unor efecte care se observă pe termen lung. Administrarea de acid hialuronic din fiole sau din creme cu conţinut mare de substanţă, peste 20% pentru a fi eficiente, are efecte imediate, spectaculoase. Pielea pare mai tânără, mai luminoasă şi mai sănătoasă în doar câteva minute, dar efectul nu se menţine pentru mult timp, ca în cazul suplimentelor alimentare. Injectarea acidului hialuronic pentru remodelarea feţei, mărire de buze, sau umplerea ridurilor are, de asemenea, efect spectaculos, dar nu este un efect permanent, deci este necesară reinjectarea la perioadele stabilite de medicul estetician
Alimente care conțin acid hialuronic
Acidul hialuronic este prezent în anumite alimente, iar consumul acestora încurajează organismul să producă acid hialuronic.
Rădăcinoasele care conțin amidon stimulează producția de acid hialuronic din organism. Studiile arată că oamenii care consumă mai multe legume rădăcinoase trăiesc mai mult, nu sunt afectați de cancer, diabet sau Alzheimer, iar pielea lor se menține foarte tânără vreme îndelungată.
Soia conține proteine numite izoflavone care imită estrogenul, care încurajează producția de acid hialuronic. Soia fermentată consumata în Japonia și China este cea mai bună sursă de soia, întrucât soia nefermentată conține ftalați nefermentați care împiedică absorbția corectă a anumitor substanțe nutritive.
Cartilajele și articulațiile de origine animală conțin mari cantități de acid hialuronic.

Lasă un comentariu