Beneficiile algelor marine

Algele reprezintă unul dintre cele mai nutritive ingrediente alimentare din lume. Cele mai bogate în nutrienți sunt cele verzi, roșii și brune, datorită numărului mare de vitamine, minerale și antioxidanți pe care le conțin.

Algele conțin și betacaroten – care acționează ca un antioxidant – și proteine, polizaharide, fibre care ajută la accelerarea tranzitului intestinal, dar și clorofilă, substanță cu efect regenerant.
Printre beneficiile consumului de alge asupra sănătății se numără și faptul că stimulează circulația sanguină, cât și metabolismul și ajută organismul să elimine surplusul de grăsime. Au proprietăți cicatrizante și bactericide, iar datorită enzimelor conținute, ajută la digestie. Pot fi considerante un detoxifiant deoarece accelerează arderea grăsimilor și facilitează eliminarea toxinelor, iar pe de altă parte, stimulează activitatea glandelor endocrine, în special a hipofizei, pancreasului și tiroidei.

Proprietăți

  • Algele marine sunt cea mai importantă și mai digerabilă sursă de minerale: iod, magneziu, calciu, potasiu, fier, zinc. Sunt foarte bogate în: enzime, fibre, clorofilă, betacaroten, vitaminele B (sursă excelentă de B12), C, E, K.
  • Au calități excepționale antiinflamatorii, antibacteriene, antifungice, antivirale, echilibrează funcțiile glandelor endocrine (tiroidă, hipofiză, pancreas), reîntineresc organismul, sunt vitalizante. Alcalinizează sângele!
  • Îndepărtează metalele toxice, acidul alginic pe care îl conțin se combină cu ele și le elimină.
  • Sunt incluse în programele de control al greutății prin îmbunătățirea metabolismului, induc senzația de sațietate și au un aport caloric scăzut.
  • Fiind un superconcetrat de vitamine și minerale, sunt alimente de frunte în sindromul de oboseala cronică!
  • Se comercializează deshidratate, se spală bine, se înmoaie 10-15 minute și se clătesc, apoi se adaugă în mâncăruri diverse: cereale, supe, ciorbe, pește, salate, chiftele, sporindu-le savoarea.

Recomandare:
Când fierbeți năut, fasole, linte, adaugați și alge marine; absorb gazele și îmbunătățesc digestia.

Lasă un comentariu