Cauze și remedii pentru durerile articulare

Sezonul ploios și rece intensifică durerile reumatice, iar alegerea terapiei trebuie să țină cont de caracteristicile durerii. Nu orice durere articulară este efectul reumatismului, unele dureri pot fi generate de alte afecțiuni acute sau cronice ca osteoartrita, artroza sau chiar guta.

Osteoartrita este responsabilă doar pentru inflamația articulațiilor, afectând persoane de orice vârstă, artroza afectează cartilagiile, afecțiunea fiind îmbătrânirea prematură a articulațiilor. Simptomele cele mai frecvente ale reumatismului sunt durerile, rigiditatea și inflamarea. Din păcate, pentru cele mai multe persoane care suferă de dureri articulare și musculare problema o reprezintă faptul că durerile le sunt doar ameliorate, nu vindecate de remediile alopate.
Durerile reumatismale sunt resimțite ca un disconfort intens la nivelul unei anumite articulații, iar durerea își poate schimba intensitatea în funcție de condițiile de mediu, după cum este frig sau foarte cald. Regiunile corporale în care apar neplăcutele dureri articulare sunt sensibile la atingere și dureroase în timpul mișcărilor. De asemenea, regiunile afectate de reumatism se pot înroși, pot deveni fierbinți și dureroase din pricina inflamației.
În medicina ayurvedică se consideră că principala cauză a acestor afecțiuni este digestia slabă sau colonul slăbit. Aceasta duce la incompleta digestie a hranei și formarea unor produși reziduali care se depun la nivelul articulațiilor. Normalizarea focului digestiv împiedică formarea acelor produși reziduali. Alți factori favorizanți ai acestor afecțiuni pot fi alimentația nesănătoasă, care afectează calitatea sângelui, servirea mesei la ore târzii, expunerea la frig și lovituri etc.

Cataplasme cu foi de varză
Leacul natural cel mai cunoscut împotriva durerilor reumatice este varza crudă.
Varza are proprietatea de a reduce inflamațiile și durerile reumatice. Pentru ameliorarea durerilor reumatismale sunt recomandate cataplasmele cu foi de varză (după ce se trece cu un sucitor peste frunzele din care s-au scos nervurile proeminente). Varza se aplică în strat de câte trei-patru foi, direct pe locul dureros ș i se fixează cu un bandaj. Se schimbă de câteva ori pe zi. De asemenea, pentru acest tip de dureri se poate administra și suc de varză, cunoscut pentru proprietățiile sale tonice, antiinflamatoare și detoxifiante. De asemenea, urzica, păpădia, dar și ghimbirul, turmericul și usturoiul sunt remedii recunoscute în ameliorarea durerilor articulare.

Ce este Artrisalm
Suplimentul alimentar ayurvedic ARTRISALM este un remediu natural ce contribuie la detoxifierea organismului și la îmbunătățirea circulației sângelui în general, cât și la nivelul articulațiilor. Efectul imediat este eliminarea toxinelor depozitate la acest nivel. De aici rezultă o serie de efecte benefice care permit înlăturarea durerilor și a inflamațiilor articulare, redarea mobilității membrelor și stoparea procesului degenerativ.

Proprietăți
– menținerea stării de sănătate și funcționare normală a articulațiilor;
– întârzierea proceselor de degenerare la nivelul articulațiilor prin protejare împotriva stresului oxidativ;
– susținerea proceselor de regenerare a țesuturilor, menținerea lubrefierii normale, reducerea rigidității și creșterea mobilității articulațiilor;
– susținerea sistemului imunitar crescând capacitatea de autoapărare a organismului;
– detoxifierea organismului prin eliminarea toxinelor crescând procesul de diureză și tranzitul intestinal;
– diminuarea durerilor și disconfortul ulterioare activitatii fizice intense în cazurile de suprasolicitare mecanică a articulațiilor (muncă fizică solicitantă, sport de performanăț, obezitate) și în recuperarea articulară după traumatisme ale aparatului locomotor.

Produsul conține Boswelia serrata, cunoscută ca fiind un puternic remediu antiinflamator și antiseptic ce acționează direct asupra inflamației articulare, cauza directă a durerii. Se folosește cu succes în cazul afectiunilor reumatismale inflamatorii, a artrozei, artritelor, inflamațiilor cronice ale intestinului gros, ameliorează și remediază afecțiunile renale (inflamații, nisip, calculi). Boswelia acţionează prin dizolvarea depozitelor de produși reziduali, efectul fiind atât de puternic încât reușește să dizolve chiar și formațiunile de genul calculilor.

Extractul de Allium sativum – usturoi intră, de asemenea în compoziția produsului Artrisalm, considerat un remediu universal, este foarte eficient în ameliorarea calității sângelui, având proprietăți curative asupra aparatului circulator și un efect stimulent asupra digestiei, diminuând produși reziduali proveniți din digestia incompletă.

Zingiber officinalis – ghimbirul reduce starea inflamatorie a țesutului articular, hrănindu-l și ameliorând astfel durerea. Ghimbirul acționează și la nivelul aparatului circulator și îmbunătățește circulația sângelui grație efectului vaso-dilatator.

Lasă un comentariu