Avocado, ideal în cura de slăbire

Avocado este bogat în substanțe fitochimice care cresc nivelul de energie pentru sistemul imunitar, contribuind la protecția împotriva anumitor forme de cancer și la prevenirea bolilor fungice. Acest fruct gustos stabilizează grăsimile din sânge și contribuie la menținerea tensiunii arteriale la nivel normal.

Fructul de avocado este originar din America Centrală. A fost descoperit de conchistadorii spanioli la începutul secolului al XVI-lea, devenind cunoscut lumii abia la începutul secolului XX. Deși din punct de vedere botanic este fruct, avocado este considerat un aliment sărat. Conține foarte multe substanțe nutritive și fitochimice importante.

Proprietăți și beneficii

Conține glutadion, o substanță fitochimică antioxidantă puternică, ce elimină radicalii liberi – moleculele distrugătoare ce declanșează dezvoltarea cancerului și bolilor de inimă. S-a demonstrat că glutadionul reduce riscul apariției cancerului bucal și la nivelul faringelui și laringelui. Cercetările recente au descoperit în avocado un grup nou de substanțe fitochimice care au proprietăți antifungice complexe. Acestea împiedică germinația sporilor fungici, făcând ca avocado să fie util în tratarea infecțiilor interne și externe.

Combinația specială de substanțe nutritive și micronutrienți din avocado stimulează sistemul imunitar, îmbunătățind producția de anticorpi și funcționează ca vasodilatator ușor, relaxând mușchii din jurul vaselor de sânge și reducând astfel tensiunea arterială.

Protejează pielea, încetinind efectele îmbătrânirii și menține sănătatea părului, mucoaselor, glandelor sudoripare, nervilor, mușchilor și mădivei osoase. Studiile recente susțin că avocado poate îmbunătăți fertilitatea la bărbați, menținând sănătatea spermei.

Fructele de avocado sunt diferite de alte fructe prin faptul că sunt foarte bogate în calorii – aproximativ 90% este grăsime. 80% din această grăsime este acid oleic. Există multe beneficii asociate cu un regim alimentar bogat în grăsimi mononesaturate. Ele reduc nivelurile de colesterol LDL din sânge și au efect benefic asupra compoziției grăsimilor din sânge în general. De asemenea, grăsimile mononesaturate contribuie la la stabilizarea nivelurilor de zahăr din sânge.

Restul grăsimii din avocado este polinesaturată. Când fructul se coace, o cantitate mică de grăsimi saturate pe care o conține se transformă rapid în grăsimi polinesaturate.

De asemenea, fructele de avocado conțin substanțe fitochimice care reduc absorbția colesterolului din alimente (aceste substanțe se folosesc la fabricarea medicamentelor care scad nivelul colesterolului din sânge).

 

Lasă un comentariu