De ce este necesară detoxifierea

Acumularea de toxine în organism poate să ducă, în timp, la serioase afecțiuni, de aceea detoxifierea organismului este un proces vital pentru sănătatea noastră. Toxinele apar în mod natural, în activitatea organismului de eliminare, mai ales prin intestin, iar în cadrul acestui proces un rol esențial îl are intestinul gros. Curele de detoxifiere sunt, astfel, esențiale, iar suplimentele nutritive de calitate ne ajută să obținem o detoxifiere eficientă, un tranzit intestinal corect și un colon sănătos.

Știm că o alimentație sănătoasă este esențială pentru o digestie corectă și pentru sănătatea întregului organism, de aceea, sunt recomandate curele periodice de detoxifiere, esențială fiind, mai ales, detoxifierea colonului. Colonul este un organ important, care necesită din când în când, o curățenie generală pentru a ușura anumite procese fiziologice, nu numai de excreție, ci și de asimilare a unor principii. Funcționarea deficitară a colonului poate provoca o serie întreagă de afecțiuni.

Acumularea de toxine, sursa bolilor

Atunci când pereții colonului sunt îmbibați cu toxine (în urma unei digestii lente, a unei evacuări întârziate, care stagnează prea mult timp în colon), nu se mai realizează cum trebuie procesele digestive finale, iar în organism se asimilează toxine, care intră apoi în fluxul sanguin afectând organele. De aceea uneori ne simțim obosiți, simțim că organismul nu funcționează bine, ne trezim greu dimineața, se dereglează pofta de mâncare sau mâncăm exagerat de mult. Starea de lentoare, disfuncționalitatea organismului fac ca nici psihic să nu ne simțim bine și să ajungem la stări de depresie, la insomnii…
Specialiștii ne asigură că după o cură de detoxifiere ne simțim incomparabil mai bine față de cum eram înainte, cura fiind necesară din când în când, deoarece, în urma ei toate procesele metabolice din organism încep să funcționeze din nou corect.
Constipația poate fi un semnal că avem nevoie de o cură de detoxifiere, constipația generând o mulțime de alte probleme.

Simptome care indică necesitatea detoxifierii

Constipatia generează numeroase boli, începând cu unele ușoare, cum ar fi tulburări de digestie, dispepsii, balonări, meteorism abdominal, disconfort gastric și intestinal, întrucât digestia începe să devină din ce în ce mai lentă. Chiar acumulări la nivelul ficatului, cum ar fi steatoza hepatică, pentru că procesele de ardere a grăsimilor nu se mai produc la modul cel mai corect și atunci ele încep să se depună în diverse locuri, în special în ficat, dar și pe abdomen sau pe coapse sau în locuri în care noi nu ni le-am dori, ducând la apariția celulitei inestetice.
Dacă digestia nu mai este cum era înainte și avem constipații, balonări, stări de oboseală dimineața, după 8 ore de somn, dacă scaunul nu mai este regulat și există tulburări de excreție, atunci sigur este necesară detoxifierea.

Sfaturi pentru o detoxifiere eficientă

Pe lângă o alimentație adecvată, compusă din consumul mai multor vegetale crude, a sucurilor proaspete din legume, din fructe, se recomandă și consumarea unor preparate din plante care să faciliteze această detoxifiere. Adică preparate realizate special și dozate într-un anumit fel pentru ca detoxifierea colonului să se producă în toate planurile, să accelereze tranzitul pentru a elimina din pereții colonului acele toxine care, în cursul anilor, s-au depus acolo și care rămân în colon. În aceste cazuri, este necesar să folosim aceste produse, care au rolul de a le elimina.
Este indicat ca măcar primăvara să facem o cură de detoxifere, dar și înaintea iernii, pentru că urmează o perioada de stagnare în care e bine ca tubul digestiv să fie pregătit, curat și detoxifiat. Pot fi utilizate remediile naturale din plante sub formă de capsule sau pulbere, recomandate în curele de detoxifiere.
Capsulele sunt eficiente pentru accelerarea tranzitului și pentru a regla procesele fiziologice la nivelul intestinului gros, la nivelul colonului, iar pulberile au și un rol mecanic. Pulberile care conțin semințe de in, de Psyllium, absorb foarte mult apa și au rolul mecanic de a împinge reziduurile de pe pereții colonului care, în general, nu se elimină, printr-un efect de avalanță.

Hidratarea adecvată este deosebit de importantă

Pulberea se ia cu apă sau cu diverse sucuri și trebuie consumată mai multă apă în perioada detoxifierii, pentru că fibrele din semințe absorb multă apă și ajută la formarea bolului care are rolul mecanic de împingere a reziduurilor.
Curele de detoxifiere pot ajuta și la eliminarea kilogramelor în plus, chiar dacă pentru curele de slăbire sunt recomandate alte remedii specifice. Se ajunge și la eliminarea unor kilograme în plus prin intermediul acestei cure. Nu trebuie ignorată importanța curelor de detoxifiere, mai ales că nu putem avea întotdeauna alimentația sănătoasă pe care ne-o dorim, iar remediile naturale pot ajuta la restabilirea unui tranzit intestinal corect.

Contraindicații

  • colonul iritabil
  • colonul hemoragic cu puncte hemoragice, care sângerează

 

Lasă un comentariu