Salată Niçoise

Ingrediente
100 ml ulei de măsline
2 linguri de oțet de vin alb
1 lingură de zeamă de lămâie
1 lingură muștar Dijon
1 lingură sirop de arțar
200 g cartofi noi în coajă, fierți în apă puțin sărată
Sare de mare și piper negru, proaspăt măcinat, după gust
125 g tofu marinat, în cuburi mici
Sos de soia
250 g roșii tăiate în felii groase
1/2 castravete tăiat fâșii
1/2 salată iceberg
4 linguri măsline niçoise mici
250 g fasole verde, curățată și preparată la aburi
2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
2 linguri busuioc proaspăt, tocat mărunt
Mod de preparare
Combinați într-un bol uleiul, oțetul, zeama de lămâie, muștarul, siropul de arțar, amestecați-le într-un blender sau cu telul, apoi asezonați după gust. Tăiați pe din două cartofii răciți, apoi adăugați-i la sos. Amestecați bine și lăsați-i deoparte. Sotați brânza tofu în puțin ulei, luați de pe foc și adăugați câteva picături de sos de soia. Adăugați această compoziție la cartofi. Lăsați salata să se răcească puțin, apoi adăugați restul de ingrediente și serviți-o cu pâine franțuzească.

Lasă un comentariu