Semințele de cânepă – alimentul complet

Semințele de cânepă sunt unul dintre cele mai complete alimente. Acestea conțin cei 9 aminoacizi esențiali în proporție favorabilă, acizii grași esențiali Omega 3 și 6 și o concentrație bogată de minerale. Semințele de cânepă în coajă conțin 36,6% proteine, având una dintre cele mai mari concentrații de proteine. Semințele de cânepă nu au inhibitori de tripsină și nu produc alergii. Alături de polen, alge, nuci și alte semințe oferă un conținut considerabil de aminoacizi putând susține fără probleme o dietă bazată pe crudități.
Beneficiile semințelor de cânepă

  • Aminoacizii sulfuroși: metionina, cisteina și cistina sunt foarte importanți pentru sănătatea părului, unghiilor, pielii, mușchilor și țesutului conjuctiv.
  • Acizii grași esențiali stimulează imunitatea, sunt antioxidanți puternici, ne apără de soare, menținându-ne pielea strălucitoare.
  • Acizii grași esențiali ajută și la arderea grăsimilor în exces.
  • Cânepa este singura sămânță comestibilă care conține acid gamma-linolenic, benefic în tratarea simptomelor premenstruale și ale menopauzei, cu proprietăți antiinflamatorii și de echilibrare hormonală.
  • Semințele de cânepă negerminate conțin frunzulițe mici nedezvoltate care așteaptă să germineze, aceste semințe fiind printre puținele semințe negerminate care conțin clorofilă.
  • Lecitina este un alt nutrient important conținut de semințele de cânepă, excelent pentru construcția organelor interne.
  • Consumul regulat de semințe de cânepă poate preveni boli ca Parkinson și Alzheimer, îmbunătățind memoria și starea de spirit prin atenuarea simptomelor de anxietate și depresie.
  • Semințele de cânepă pot controla nivelul de zahăr datorită grăsimilor sănătoase care ajută la absorbția rapidă a glucozei din sânge și transformarea ei în energie. Consecința este scăderea poftei de dulce și creșterea nivelului de energie.

Cum pot fi consumate
Semințele de cânepă pot fi consumate fie singure ca gustare, fie amestecate în salate. Mai pot fi puse în blender și amestecate în smoothie sau dressing-uri pentru a da o savoare aparte.
Consumul lor trebuie crescut treptat, deoarece organismul trebuie să se obișnuiască cu orice tip de aliment nou. O cantitate sigură este de între 3-5 linguri/zi.

Lasă un comentariu