Plante şi suplimente pentru stimularea memoriei și diminuarea oboselii

Sezonul examenelor se apropie rapid și odată cu el cresc nivelurile de stres și anxietate. În perioadele de stres, suprasolicitare mentală sau privare de somn se instalează starea de oboseală care poate influența negativ efectuarea activităților zilnice, însoțită de dureri de cap, musculare sau articulare, dificultăți de concentrare, insomnie, palpitații sau tulburări de metabolism.
Suplimente naturale benefice sistemului nervos
5-HTP Armonie – reprezintă un complex natural benefic pentru sistemul nervos, care conține extracte din plante, vitamine și minerale naturale, cu rol de echilibrare psiho-emoțională.
9-Vita drajeuri – este un preparat multivitaminic, supliment alimentar este recomandat ca tonic general varstnicilor, in perioadele de convalescenta, in sarcina sau alaptare, persoanelor ce lucreaza in conditii dificile (temperaturi ridicate sau frig extrem) si sportivilor.
Alive (fără fier) – este un complex de vitamine și minerale care asigură reducerea oboselii și extenuării, funcționarea normală a sistemului imunitar, menținerea funcționării normale a sistemului imunitar în timpul exercițiilor, fizice intense și după acestea, funcționarea normală a sistemului nervos, menținerea sănătății psihice, performanța mentală normală, funcția cognitivă normală, o neurotransmisie normală.
Multivitamine și Multiminerale – recomandat în oboseală, epuizare fizică sau nervoasă, stress, convalescență, susținerea biologică a efortului fizic sau intelectual, stimularea creșterii părului și întărirea unghiilor.
Calcium With Magnesium Childlife – funcționarea normală a sistemelor osos, nervos, imunitar, muscular; sinteza normală a proteinelor, neurotransmisia și funcția cognitivă normală și la menținerea sănătății psihice, reducerea oboselii menținerea sănătății părului, unghiilor, pielii și a dinților, menținerea echilibrului electrolitic și la metabolismul energetic normal.
Multivita + FE – Complex de 14 vitamine și minerale, deosebit de importante pentru funcționarea echilibrată a organismului împreună cu o doză zilnică de 14 mg de Fier, care ajută la reducerea simtomelor de oboseală și instalarea anemiei.
Remedii naturale în tratamentul oboselii

  •  Ashwagandha – rădăcina de ashwagandha are deosebite proprietăţi regenerante şi revitalizante, fiind indicată în stări oboseală, anxietate şi insomnii.
  • Angelica – considerată o plantă cu valenţe magice, angelica este utilă în tratarea asteniilor, depresiilor şi a unor afecţiuni gastrice.
  •  Astragalus – una dintre cele mai utilizate plante în medicina tradițională chineză, fiind recomandată în deficitul energiei qi (numită şi ,,energia defensivă’’ sau ,,energia de apărare”)  şi pentru creşterea rezistenţei organismului. În Occident a fost adăugat în compoziţia preparatelor tonice.
  • Ceai verde – valoros antioxidant, ceaiul verde este un excelent energizant, revigorează organismul şi distruge radicalii liberi responsabili de îmbatrânirea organismului.
  • Cordyceps stimulează activitatea sistemului imunitar și reduce acidoza. Se poate administra ca adjuvant în terapiile complementare antitumorale, combate anemia, are rol antioxidant, îmbunătățește memoria, încetinește procesul de îmbătrânire și are rol cardioprotector.
  • Drojdia de bere – este considerată un aliment „miracol”, mai eficient chiar decât grâul şi germenii de grâu, o combinație perfectă şi uşor asimilabilă de substanţe nutritive importante.  Este indicată persoanelor care fac eforturi fizice, deoarece măreşte rezistenţa la oboseală, favorizând activitatea musculară şi uşurând eliminarea toxinelor şi a deşeurilor de metabolism.
  • Ganoderma lucidum este considerată o plantă Rasayana (reîntineritoare) care creşte longevitatea, reduce oboseala mentală şi fizică, menţine vitalitatea organismului, susţine şi modulează sistemul imunitar şi îmbunătăţeşte performanţele organismului. Pentru eficiența terapeutică maximă este indicată folosirea in paralel de alimente bogate în vitamina C (citrice, pătrunjel proaspăt).
  • Salvia – condiment încă din antichitate, salvia este utilizată cu succes în astenii, surmenaj intelectual şi în tulburări de menopauză.
  • Spirulina – asociată, conform tradiției medicinei ayurvedice, cu un alt produs de excepție, Ashwagandha (gingsengul indian), conține fitonutrienți care contribuie la tonifierea generală și la obținerea de performanțe fizice și mentale normale în condiții de stres și oboseală și încetinește îmbătrânirea. Se recomandă în timpul eforturilor fizice și intelectuale de mare intensitate sau de lungă durată.
  • Scorţişoara – este un veritabil energizant, tonic general şi un bun remediu pentru sistemul circulator.

 

Lasă un comentariu