8 beneficii ale oțetului de mere

Disponibil în supermarketuri și în magazinele de produse pentru sănătate, experții consideră că oțetul obținut prin fermentarea fructelor, cel mai cunoscut fiind cel de mere, este cel mai puternic și benefic dintre toate lichidele acide. Este unul dintre produsele cele mai versatile, mai comode și mai ieftine, pe care le pe care le ai la îndemână, asociat cu o serie de beneficii pentru sănătate, dietă și frumusețe, nu doar un aliat în lupta cu răceala sau kilogramele.
Beneficiile oțetului de mere
1. Calmează durerile în gât
Amestecă o linguriţă de oţet de mere, o linguriţă de piper şi trei linguriţe de miere într-un pahar de apă caldă. Aceste ingrediente vor lucra împreună având proprietăţi antibacteriene şi atenuante ale durerii.
2. Previne indigestia și calmează crampele și diareea
Probioticele din oțet ajută la ușurarea efectelor diareii, iar pectina din mere sursa a oțetului ușurează crampele stomacale. Amestecă o linguriță de miere și o linguriță de oțet de mere într-o cană de apă și bea-o încet cu o jumătate de oră înainte de a mânca ceva despre care știi că îți va provoca indigestie. Vei fi surprins cât de bine te vei simți bine după masă!
3. Echilibrează sistemul digestiv
Oţetul de mere este, totodată, și o soluţie excelentă împotriva problemelor digestive. Pentru a reduce balonarea, diluează o lingură de oţet de mere într-o cană cu apă sau ceai şi consumă băutura obţinută înainte de fiecare masă. Acest amestec combate și constipaţia, oţetul având proprietatea de a stimula sucurile digestive care ajută la digesia mâncării, fiind folositor și în cazul arsurilor la stomac.
4. Drenează sinusurile
Nasul înfundat din cauza alergiilor sau a altor motive se tratează cu o linguriță de oțet de mere într-o cană de apă. Amestecul se bea. Ajută la drenarea sinusurilor și la curățarea nasului.
5. Ajută la calmarea crampelor musculare nocturne din picioare
Eficacitatea acestui remediu străvechi are o istorie îndelungată. Amestecă o lingură de oțet de mere cu miere după gust, înainte de culcare, și bea-o încet. Crampele nocturne nu ar trebui să te mai supere. Fă asta în fiecare noapte înainte de culcare pentru rezultate permanente.
6. Curăță tenul
Oţetul de mere face minuni pentru piele! Se înmoaie un prosop în oţet de mere diluat cu puţină apă şi se foloseşte ca o compresă pentru faţă. Stratul acid protector al oţetului va face ca tenul mai catifelat, va absorbi excesul de sebum şi va reduce liniile fine. Substanţele din oţetul de mere echilibrează nivelurile pH-ului din piele, iar beta-carotenul din oţet ajută la încetinirea îmbătrânirii pielii.
7. Albește dinții
Pentru a scăpa de petele persistente de pe suprafaţa dinţiilor, aplică oţet de mere direct pe periuţa de dinţi şi spală-te cu insistenţă, apoi clăteşte cu apă din abundenţă. Atenţie, însă! Acest tip de albire a dinţilor nu este recomandat foarte des, deoarece aciditatea poate afecta smalţul. Pentru o soluţie de albire mai puţin abrazivă, amestecă o linguriţă de oţet de mere cu o cană de apă şi clăteşte-ţi dinţii cu soluţia obţinută.
8. Are efecte tonice asupra organismului
Oțetul de mere este excelent tonic pentru organism. Aminoacizii pe care îi conține contracarează acumularea de acid lactic, iar electroliții ajută la eliminarea senzației de oboseală. O linguriță de oțet de mere într-un pahar cu apă are același efect energizant, ca băuturile îndulcite recomandate sportivilor dar fără zahăr, coloranți și arome artificiale.
Atenție!
Evitaţi oţetul care conţine aditivi alimentari sau arome artificiale!

Lasă un comentariu