Ceaiul verde ajută la arderea caloriilor

Din timpuri străvechi ceaiul verde este cunoscut pentru acțiunea sa diuretică și antioxidantă, ajută la arderea mai rapidă a caloriilor și favorizează digestia. În plus, poate preveni căderea dinților, reducând riscul apariției cariilor, previne intoxicațiile alimentare și calmează durerile de stomac. Este un ajutor excelent atunci când suntem obosiți sau avem nevoie de o putere de concentrare mai mare. Totodată poate înlocui foarte bine cafeaua.

Cercetările medicale au arătat că ceaiul verde ajută la menținerea celulei ADN și a integrității structurale a membranei celulare. De asemenea, inhibă dezvoltarea celulelor nedorite din organism. S-a observat că un consum regulat de minim 2 cești de ceai pe zi poate reduce riscul instalării cancerului de colon, vezica urinară, esofag, pancreas, rect și stomac și poate stopa evoluția unei tumori canceroase, dar este mult mai eficientă ingerarea unei lingurițe de pulbere de ceai verde (dat prin râșnița de cafea) de 1-3 ori pe zi.

Beneficiile ceaiului verde

1. Diminuează colesterolul
Cercertările au arătat că prin prin consumul de ceai verde, nivelul „colesterolului rău“ -LDL se reduce simțitor și crește nivelul de „colesterol bun“ – HDL. Deci cine consumă ceai verde, poate consuma alimente cu mai mult colesterol, fără să înregistreze creșteri ale nivelurilor plasmatice de colesterol.

2. Ține sub control tensiunea arterială
O serie de de studii au demonstrat că o serie de compuși ai ceaiului verde suprimă producerea compusului angiotensin II, responsabil cu producerea hipertensiunii arteriale.

3. Scade nivelul glicemiei
Polifenolii și polizaharidele existente în ceai ajută la scăderea considerabilă a glucozei din sânge, în cazul pacienților cu diabet.

4. Diminuează efectele îmbătrânirii
Se știe că ceaiul verde este foarte bogat în vitaminele recunoscute a fi puternici antioxidanți. Ultimele studii efectuate au arătat că substanțele active din ceaiul verde sunt antioxidanți mai puternici decât vitamina E.

5. Oferă un plus de antioxidanți
Antioxidanții sunt compuși chimici responsabili de prevenirea efectelor produse de anumite molecule nocive, cum ar fi radicalii liberi. Ceaiul verde este o sursă importantă de antioxidanți, motiv pentru care această băutură poate fi utilă în prevenirea anumitor boli cronice și a îmbătrânirii premature a pielii.

6. Previne dezvoltarea cancerului
Diverse studii au demonstrat că ceaiul verde poate preveni dezvoltarea mai multor tipuri de cancer. Un astfel de studiu, realizat de cercetătorii de la Universitatea McGill din Montreal, Canada, sugerează că această băutură este utilă împotriva cancerului de prostată. Într-un alt studiu, aceeași cercetători au constatat faptul că ceaiul verde ne poate reduce șansele de a suferi de cancer pulmonar cu până la 18%. Un grup de cercetători chinezi a găsit o corelație între consumul regulat de ceai verde și reducerea riscului de a dezvolta cancer gastric, pancreatic, esofagian, de prostată și de colon.

7. Îmbunătățește sănătatea ficatului
Ficatul este responsabil de filtrarea toxinelor ce se acumulează în sânge și care ne pot altera starea de sănătate. Atunci când aceste toxine se acumulează în exces, celelalte organe din corp pot fi afectate. O cană de ceai verde pe zi contribuie la curățarea ficatului și la menținerea bunei funcționări a acestui organ. Consumat regulat, ceaiul verde poate preveni inflamațiile și efectele nocive produse de toxine.

8. Susține o digestie sănătoasă
Ceaiul verde are un efect ușor laxativ, fiind util pentru tratarea și prevenirea constipației. Mai mult, această băutură poate ameliora și alte probleme digestive, precum gazele intestinale sau balonarea.

9. Stimulează metabolismul și ajută la pierderea în greutate
Cercetările sugerează că, dacă este consumat regulat, ceaiul verde poate facilita arderea caloriilor. Un studiu a demonstrat că abilitatea acestei băuturi de a preveni oxidarea grăsimii în corp ne poate ajuta să slăbim în numai trei luni. Ceaiul verde poate accelera metabolismul, ajutând organismul să ardă calorii și protejând sănătatea cardiacă.

Lasă un comentariu