Cum se poate trata acneea

Acneea este o afecțiune medicală, întâlnită la majoritatea adolescenților, având un puternic impact emoțional, psihic și social. Însă nu numai adolescenții, ci și adulții se pot confrunta cu probleme acneice.

Opt din zece adolescenți dezvoltă acnee de un grad mai mic sau mai mare de severitate, între 12 și 21 de ani, există însă acnee și la vârsta adultă, aproximativ 5% din persoanele de peste 40 de ani care au acnee. Adolescenții reprezintă o categorie aparte, deoarece ei trec prin bine cunoscuta furtună hormonală. Există o predominanță a hormonilor masculini, androgeni, care determină o creștere a secreției de sebum și favorizează acneea. Impactul emoțional al acneei la vârsta adolescenței poate fi foarte grav, unii refuză să mai meargă la școală, să mai socializeze. Chiar dacă, de regulă, este ceva obișnuit ca adolescenții să aibă acnee, aceasta trebuie tratată cu seriozitate, deoarece aproape 20% dintre adolescenți rămân cu cicatrici în urma acesteia!

Cauzele acneei

Acneea se poate manifesta într-o formă ușoară, cu câteva leziuni, dar atunci cand aceste leziuni se perpetuează și se transformă sau afectează mai multe zone, atunci trebuie luate măsuri sau consultat medicul dermatolog. Un mit întâlnit frecvent este acela că acneea este o infecție. În patogeneza acneei este implicată o bacterie care nu trăiește pe piele, ci în glanda sebacee. Se recomandă scăderea înmulțirii ei, care conduce la scăderea inflamației. Un alt mit este legat de spălarea cu săpun. Spălatul cu săpun obișnuit agresează acneea și favorizează apariția leziunilor inflamatorii, putând fi nociv pentru acnee. Este foarte important ca îngrijirea în cazul acneei să fie făcută cu strictețe!

Ritualul de îngrijire a feței

Este bine să se formeze un ritual de îngrijire, iar primul lucru pe care trebuie să învețe să îl facă un adolescent este curățarea feței cu produs special de curățare. Produsul respectiv trebuie să absoarbă din secreția de sebum și să nu fie iritant. După care, în funcție de tipul de leziuni și de localizarea lor, trebuie să aplice un anumit produs, o dată sau de două ori pe zi. Acest produs poate fi cremă, gel sau spray, așa încât să îi fie confortabil și să își creeze rutina zilnică în îngrijirea pielii. Se mai poate recurge la investigații hormonale, în cazul femeilor, sau la analize obișnuite, în cazul bărbaților, și în funcție de aceste analize se decide pasul următor de tratament. Există produse care pot ține sub control acneea, reducând leziunile și prevenind cicatricile.

Extractul de Tea Tree, soluția problemelor pielii

Gama pentru îngrijirea tenului în trei pași de la Vivanatura, cu ulei esențial de Tea Tree poate ține acneea sub control. Ea conține o loțiune purificatoare antiacneică ce ajută în mod natural la ameliorarea aspectului tenului, o mască pentru eliminarea impurităților, o cremă antiacneică ce regenerează și tonifică epiderma și un gel pentru curățarea tenului în profunzime și împrospătarea tenului.

În tratarea acneei este esențială răbdarea, deoarece tratamentul trebuie urmat cel puțin o lună, pentru a obține rezultatele dorite. Celulele pielii se modifică într-un ritm de 28 de zile, de aceea aplicarea regulată a produselor din gama antiacneică va produce efecte vizibile după o lună de tratament. Însă pentru menținerea rezultatelor, tratamentul este indicat pentru o perioadă de cel puțin trei luni, pentru a avea o stabilitate a efectelor.
Acneea nu afectează doar fața, deși în acest caz este considerată cea mai supărătoare, dar din fericire este o afecțiune care se tratează, iar produsele antiacneice sunt ușor de aplicat în orice situație.

 

Lasă un comentariu