Cum putem reduce grăsimile din sânge

Grăsimile sunt foarte importante pentru buna funcționare a organismului, însă trebuie să fim atenți la ce tip de grăsimi folosim și în ce cantitate. O alimentație bogată în grăsimi poate avea efecte grave pe termen lung, rezultatele fiind anumite afecțiuni cardiovasculare.

În perioadele în care nu putem respecta întru totul o alimentație sănătoasă, putem apela la suplimente nutritive care ajută la restabilirea unei funcționări optime a organismului.
Sistemul cardiovascular este cel mai adesea afectat de un nivel al grăsimilor ridicat în sânge, iar prezența lor este semnalată de colesterol și trigliceride, foarte importante pentru sănătatea circulației sanguine. Atunci când colesterolul trece de limita normala este depozitat pe peretele vascular și treptat se formează plăcile aterosclerotice, ajungându-se până la dopuri în artere în anumite cazuri. În funcție de locul din arteră unde apare acest, apar anumite boli. Este foarte important ca nivelul colesterolului și al trigliceridelor să fie urmărite periodic la analizele de sânge.
Atunci când nivelul trigliceridelor din sânge crește, sângele se îngroașă, ceea ce înseamnă că inima depune un efort mai mare pentru a-l pompa. Valorile colesterolului și ale trigliceridelor depășesc limitele normale atunci când mâncăm mult prea gras perioade lungi de timp. Colesterolul apare îndeosebi ca urmare a unei alimentații bazate pe grăsimi saturate, iar trigliceridele își au sursa în alimentația pe bază de ulei.
Lipsa fibrelor din alimentație combinată cu grăsimile în exces, agreavează și mai mult afecțiunile.

Alcoolul și tutunul – factori agravanți

Pentru a preveni bolile cardiovasculare trebuie, în primul rând să avem o alimentație adecvată, să renunțăm la stilul de viață sedentar și să apelăm, dacă este cazul la ajutorul suplimentelor nutritive naturale. Pentru a scădeam nivelul trigliceridelor și al colesterolului și a contribui la menținerea unei circulații cardiovasculare optime, trebuie să fim foarte atenți la alimentație nu numai din punctul de vedere al cantității și al calității, ci și ca mod de preparare a alimentelor, să apelăm la combinațiile de vitamine, minerale și extracte din plante, care pot ajuta scăderea nivelului acestor grasimi și dizolvarea plăcilor aterosclerotice din interiorul arterelor.
De asemenea, se recomandă renunțarea la anumite vicii sau reducerea la un nivel la care să nu aibă efecte negative, cum ar fi alcoolul și fumatul. Țigările ar trebui eliminate total, iar alcoolul redus până la cantitatea la care să fie benefic organismului. Și, nu în ultimul rând, sunt recomandate mișcarea și sportul.
Așadar, cheia sănătății este mișcarea, sportul, o alimentație adecvată și renunțarea la acele vicii care pot afecta starea de sănătate. Echilibrul, măsura, o alimentație adecvată, bogată în fibre, fără exces de grăsimi ne poate feri de numeroase afecțiuni.

Lasă un comentariu