Soluții rapide pentru îngrijirea tenului

Ritmul alert al vieții ne obligă să substituim îngrijirea cu un regim de urgență, fără ca tenul să fie afectat. Îngrijirea tenului acasă este foarte importantă, fiind baza unui ten întreținut. Pașii cei mai importanți în cazul unei rutine zilnice cosmetice sunt:

  • dimineața: curățarea tenului (preferabil produse solubile în apă), tratamentul (dacă este cazul), hidratarea, protecția solară, fondul de ten (dacă este cazul).
  • seara: curățarea corectă a tenului (demachiant & tonic), opțional – peelingul sau gomajul, în funcție de preferințele fiecăruia, tratamentul (dacă este cazul), hidratarea și hrănire (fie sub formă de serumuri, creme sau emulsii).

Hidratarea și protecția solară pot să reprezinte același produs.
Iată câteva soluții de urgență, la care se poate apela cu produse aflate la îndemâna oricui.
Curățarea
Demachiantul

  • Pentru ten fără machiaj – mierea naturală:

1. pe tenul umezit se întinde 1 linguriță de miere zaharisită;
2. se freacă tenul cu mișcări circulare;
3. se clătește fața cu apă caldă.
Enzimele din miere ajută la eliminarea impurităților de pe față, în același timp ea are rol hidratant, fiind ușor aseptică.

1. se unge fața cu 1 linguriță de ulei măsline/jojoba ;
2. se îndepărtează uleiul cu dischete demachiante umede;
3. 1 linguriță miere nezaharisită se amestecă cu 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu. Acest amestec se freacă cu mișcări circulare pe toată fața.
4. Se clătește fața cu apă caldă sau se îndepărtează cu dischete demachiante umede.
Rolul uleiului este de a încorpora machiajul de pe tenul nostru, facilitând îndepărtarea acestuia de pe ten cât mai corect. Amestecul de miere și bicarbonat de sodiu, vin în completarea uleiului pentru a îndepărta rezidurile rămase de la ulei și un ușor efect de gomaj.
Loțiune tonică

  • Sucul de castravete

Este potrivit pentru orice tip de ten, avand efect de revitalizare a tenului.
Mod de preparare: se rade 1 castravete prin răzătoarea mică și se stoarce printr-un tifon.
Mod de folosire: sucul obținut se aplică pe față cu ajutorul unei dischete demachiante
Atenție, preparatul este valabil 2 zile și trebuie ținut la frigider, într-o sticlă închisă la culoare.

  • Sucul de lămâie & ceai de rozmarin/salvie

Având un efect astringent și aseptic, este recomandat pentru tenul gras cu exces de sebum.
Mod de preparare: se infuzează un 1 linguriță de ceai de rozmarin/salvie în 50 ml apă fierbinte, după ce s-a răcit se amestecă cu 1/2 linguriță de zeamă de lămâie.
Mod de folosire: se aplică pe față cu ajutorul unor dischete demachiante.
Atenție, preparatul este valabil 4 zile și trebuie ținut la frigider, într-o sticlă închisă la culoare.
Soluție de tratament pentru pustule
Dacă o pustulă este în faza activă, trebuie să aplicăm o soluție tratament pentru a împiedica extinderea infecției și a diminua-o pe cea existentă.
Recomandările specialiștilor în cosmetică sunt ferme în ceea ce privește interzicerea „stoarcerii” pustulelor. Riscul producerii unei infecții mai mari decât cea existentă este foarte mare, de asemenea există șanse mari să rămâneți și cu cicatrici.
Observație: acești pași se execută după o curățare temeinică a tenului.
1. pe o discheta umezită se aplică apă oxigenată și se tamponează ușor pustula.
2. cu o pipetă se picură tinctură de propolis, pe pustulă, întinzând ușor până la uscare.
Efectul propolisului este unul cicatrizant și antibacterian, împiedicând astfel extinderea infecției.
Gomajul
Gomajul are ca efect exfolierea superficială a celulelor moarte de la nivelul epidermei. El este recomandat să fie efectuat la interval de 3-4 zile diferență.
Mod de preparare: se amestecă 1 linguriță tărâțe, ½ linguriță bicarbonat de sodiu, 1 linguriță mălai cu ulei de cocos/cacao pentru ten uscat sau amestecat cu miere zaharisită pentru ten gras.
Mod de folosire: acest amestec se aplică pe fața umedă proaspăt demachiată cu mișcări circulare, ușor, fără să agresăm tenul. Se aplică 1 dată pe săptămână.
Recomandările de mai sus sunt bine de urmat doar în cazul urgențelor și nu trebuie să înlocuiască produsele curente din rutina zilnică de îngrijire. În cazul în care am rămas fără produsul de hidratare și hrănire, întrucât acesta nu este considerat un produs indispensabil din rutina zilnică și, în general, trebuie să fie un produs personalizat în funcție de tenul dvs. de ten, recomandarea noastră este să omiteți acest pas, iar următoarea zi să vă procurați produsul pe care îl folosiți în mod curent.

Lasă un comentariu