Cele 7 legi ale evoluției

Una dintre cele mai importante inițieri din perspectivă spirituală o reprezintă permisiunea interioară de a te accepta și de a te identifica cu un real și adevărat inițiat. La baza principiului transformării stă regula că cel care intră în templul inițierii nu este același cu cel care iese.
Inițierea reprezintă o transformare în care importantă este conștientizarea existenței magiei care începe cu voința, intenția și focalizarea atenției fiecărui individ.
Trezirea conștiinței față de toate lucrurile ascunse în mod uzual și folosirea lor pentru o viață mai bună reprezintă un prin pas al inițierii. O lege fundamentală a evoluției este de a simți că există ceva dincolo de aparențe și de iluzia pe care o denumim „realitate“. Orice persoană posedă deja toate resursele magice, spirituale, energetice și mentale de care are nevoie pentru a reuși în viață, iar un Maestru nu face decât să scoată la iveală acele resurse. Maestrul nu formează alți maeștri, el fiind doar cel care vede dincolo de oglinzile pe care le afișează ceilalți și și-a descoperit și și-a acceptat propria natură până într-acolo încât îi influențează pe cei din jur.
Legile evoluției
1. Legea mentalismului sau totul este în capul tău – totul începe cu un gând, iar controlul gândurilor menține controlul reacțiilor la diverse scenarii de viață. Factorii exteriori care asistă la programarea gândurilor și ceea ce este repetat tinde să se impregneze mai puternic în mințile noastre, filtrarea gândurilor fiind primul pas către transformarea lor. Freud consideră că la nivelul minții inconștiente stau toate mecanismele de apărare, iar actele ratate, visele și pornirile automate pe care le manifestăm uneori reprezintă moduri prin care inconștientul tinde să se manifeste în conștient. Inconștientul este reprezentat de Sine, partea neorganizată a pesonalității – instinctele, sursa nevoilor corporale, pornirile agresive, instinctele sexuale, sediul libidoului, ce poate fi accesat prin analiza viselor. Latura conștientă este reprezentată de Ego ce funcționează conform principiului realității pentru a îndeplini nevoile Sinelui în mod realist, ca mediator între Sine și realitate și conține mecanismele conștiente cognitive, defensive, perceptuale, intelectuale și executive. Integrează, de asemenea, și funcțiile psihice ca: discriminarea, judecata, toleranța, controlul, planificarea, apărarea, testarea realității, analiza, sinteza, intelectul și memoria, căutând un echilibru dinamic între pornirile primitive și normele realității.
Internalizarea regulilor culturale și sociale învățate de la părinți sau mentori – imaginea paternă a psihicului (Freud), se reflectă prin Super-ego. Conform lui Jung, procesul de integrare a polilor opuși, inclusiv conștientul și inconștientul, este individuarea, un proces fundamental al dezvoltării umane care dus până pe culmile sale conduce la evoluție spirituală. Viața însăși este un drum de dezvoltare personală, iar religiile și autocunoașterea reprezintă drumul către cunoașterea Divinului suprem. Mintea inconștientă, reflectată prin Anima și Animus – arhetipuri antropomorfice ale minții inconștiente, specifice psihologiei analitice și opuse arhetipurilor „umbrei“.
2. Legea corespondenței are la bază legea atracției (rezonanța) fără de care nu este posibilă schimbarea vibrațională.
3. Legea vibrației
Hermetismul afirmă că „cel ce stăpânește principiul vibrației în toată splendoarea sa, va fi stăpânul sceptrului puterii.“ Sinele și Ego-ul determină variația noastră vibrațională prin conștientizare și autocontrol, prin capacitatea de a fi prezenți aici și acum fără a permite factorilor interiori sau exteriori să producă tulburări mentale, emoționale sau spirituale. Acest principiu hermetic este cuprins în noțiunile de gândire negativă – o bandă de frecvențe joase și de gândirea pozitivă – o bandă de frecvențe înalte. Rugăciunea, ritualul, mantrele, meditația ajută creșterea vibrațională.
4. Legea polarității
Totul în Univers se compune din 2 forțe opuse și de semn contrar care se generează reciproc și nu pot exista una fără cealaltă.
5. Legea ritmului
Un principiu hermetic susține că orice începe se și termină, dar poate reîncepe din nou, la un stadiu mai înalt și mai util. Toate lucrurile care trec prin faze și cicluri, manifestă ritmul adânc înrădăcinat în esența lor asemenea unui pendul. Ritmul este în tot și în toate…
6. Legea cauzei și a efectului
Este una dintre cele mai cunoscute legi hermetice: „orice cauză are un efect și orice efect are o cauză“. Tot ceea ce generăm în interiorul nostru: gânduri vorbe, emoții și ceea ce generăm în exterior sunt cauze producătoare de efecte. Emitem ceea ce suntem și atragem prin rezonanță ceea ce corespunde emisiei noastre. Cauza este mereu în ceea ce suntem, iar exteriorul e doar un efect!
7. Legea genului sau puterea uniunii mistice consideră că nimeni și nimic nu este în totalitate masculin sau feminin. Femininul și masculinul au abilitatea de a determina succesul sau eșecul unor acțiuni, iar acceptarea propriului gen și a propriei sexualități sunt fundamentale în evoluție.

Lasă un comentariu