Cristalele – surse de energie

Pasionații de cristale susțin că nu tu alegi cristalul pe care îl cumperi, ci el te alege pe tine, sub influența unui impuls imposibil de stăpânit. Relația cu cristalele pentru cei pasionați de ele aproape una magică sau aflată la limita magiei, iar cărțile dedicate cristalelor justifică acest lucru.
Legendele cristalelor povestesc că acestea erau folosite în vremuri străvechi pentru a stoca și a genera energia necesară așezărilor și vieții zilnice. Din istoria continentelor Lemuria, Mu și Atlantida, reiese că folosirea abuzivă a acestei energii a condus la distrugerea respectivelor continente, unul după altul. Trăsătura constantă și comună a întregii civilizații a fost că orice invenție sau descoperire a fost preschimbată într-o armă întoarsă împotriva semenilor. Din cauza folosirii abuzive a capacității cristalelor, învățătura a fost retrasă umanității o lungă perioadă de timp pentru ca ea să revină treptat, într-o perioadă ce se prefigurează a aparține spiritualității și cunoașterii. O eră în care tot mai mulți oameni sunt ispitiți de deschiderea conștiinței și de comunicarea cu Sursa primordială a vieții.
Instrumente de protecție
Se presupune că locuitorii Atlantidei, posesori ai unor cunoștințe foarte dezvoltate, foloseau cuarțul pentru canalizarea forțelor cosmice, pentru stocarea luminii sau pentru comunicarea cu strămoșii și cu alte civilizații. De teama distrugerii informațiilor, inițiații atlanți nu le-au consemnat în cărți, ci le-au programat să păstreze informația despre civilizația lor, iar apoi le-au rematerializat în diferite părți ale Pământului. Conform programării din ele, aceste cristale urmau să iasă la suprafață la momentul potrivit de dezvoltare a civilizației Terrei și să fie atrase spre persoane care vor putea să-și acordeze mentalul cu vibrațiile lor, pentru a recepționa înțelepciunea și cunoașterea fixate în ele.
Cunoștințele au fost ascunse de interesele corupte conducând la apariția unei științe oculte. Unele cunoștințe s-au pierdut, altele s-au păstrat în diverse culturi, începând cu Sfânta Scriptură și până la civilizația mayașă sau Imperiul roman, cristalele au fost nelipsite ca instrumente de protecție, terapie sau pentru atragerea virtuților.
Comunicarea cu cristalul
Acordarea cu un cristal este unul dintre cele mai importante lucruri ce trebuie învățate. Aceasta presupune armonizarea prin neutralizarea mentalului pentru a permite percepția adevărului. Este un exercițiu care dezvoltă capacitatea de a percepe și de a comunica la niveluri subtile. Acordarea cu cristalul este asemănătoare cu starea în care asculți atent sfatul de neprețuit al unui prieten. Acceptați fără rezerve imaginile spontane sosite din subconștient – ele sunt secretele și înțelepciunea transmisă nouă de formele cristaline.
Vindecarea cu ajutorul cristalelor implică, mai întâi de toate, un program personal de întreținere. Vindecarea presupune un proces individual de transformare, în care fiecare persoană este ajutată să-și activeze resursele proprii prin schimbarea modului de a gândi, fapt care va conduce la accelerarea procesului de vindecare. Un prim pas îl constituie meditația cu cristale prin care se exersează concentrarea atenției și proiectarea individului în planuri superioare ale spiritualității. Sunt indicate cuarțurile cele mai potrivite meditației, afirmațiile, dar și momentele și frecvența cu care este bine să se realizeze meditația.

Lasă un comentariu