Uleiul de Cocos, remediul uimitor

Hrănitor și bogat în fibre, vitamine și minerale, uleiul din nucă de cocos oferă numeroase beneficii de sănătate dincolo de conținutul nutrițional. Proprietățile sale de vindecare, mai bune decât ale oricărui alt ulei dietetic îl fac să fie utilizat pe scară largă în medicina tradițională în rândul populațiilor din Asia și Pacific. Locuitorii din Pacific consideră uleiul de nucă de cocos un leac potrivit pentru toate bolile. Palmierul de nucă de cocos, foarte apreciat și considerat sursă de alimente și medicamente, este numit ”Pomul Vieții”. Recent, știința medicală modernă a dezvăluit uimitoarele sale puteri de vindecare.

Ușor de asimilat și de metabolizat de organism, uleiul din nucă de cocos este considerat un remediu prețios, atât pentru adulți cât și pentru copii. În zonele în care crește cocotierul, femeile însărcinate își masează zilnic abdomenul cu ulei de cocos pentru a preveni o sarcină dificilă și pentru a avea o naștere ușoară. De asemenea, bebelușii sunt masați chiar din primele zile de viață după baie cu ulei de cocos pentru a le fortifica mușchii și oasele și pentru a preveni leziunile și infecțiile pielii. Folosit înainte de a ieși afară, oferă protecție solară. Având un număr de calorii mult mai mic decât alte uleiuri folosite în alimentație este un sprijin pentru persoanele care vor să slăbească. Uleiul de cocos conține grăsimi saturate, dar are o particularitate care îl face să fie un remediu prețios. Moleculele acizilor grași care îl compun au dimensiuni medii, ceea ce îl face mult mai ușor de metabolizat și îl transformă într-o sursă de energie. Când este introdus în alimentație îmbunătățeste absorbția unor minerale importante precum calciul și magneziul, a vitaminelor A, B, D, E și K sau a unor aminoacizi.

Beneficii pentru sănătate:

  • Crește semnificativ nivelul energetic al corpului, mărind rezistența organismului la efort și îmbunătățind semnificativ performanțele sportive.
  • Favorizează menținerea greutății adecvate a corpului.

  • Are un număr mai mic de calorii decât orice alt ulei, stimulează metabolismul și arde caloriile mai repede.

  • Stimulează funcțiile glandei tiroide, fiind eficient în caz de hipotiroidism.

  • Solicitând foarte puțin sistemul enzimatic și hormonal, celulele corpului pot fi hrănite chiar și în cazul insuficienței pancreatice sau a diabetului zaharat.

  • Pielea capătă un aspect mult mai tânăr și mai sănătos și ameliorează semnificativ afecțiuni precum acneea, eczeme, răni, psoriazis, infecții fungice sau leziuni precanceroase.

  • Inflamațiile și durerile articulare sau musculare se reduc semnificativ prin utilizarea uleiului de cocos.

  • Bacteriile dăunătoare, virusurile, ciupercile și paraziții sunt distruși de monogliceridele și acizii grași produși prin metabolizarea uleiului de cocos, ceea ce îl face foarte util în cazul infecțiilor urinare, pneumonii, gripe, ulcer gastric sau gastrite cu Helicobacter Pylori, infecții herpetice, mononucleoza, hepatita virală C, parazitozele intestinale, candidoză, micoze etc.

  • Pentru bolnavii care suferă de SIDA, consumul regulat de ulei de cocos ajută în prevenirea diverselor infecții la care aceștia sunt predispuși. În ulcere sau colite reduce inflamația și reface flora intestinală benefică.

  • Pentru cei ce suferă de litiază și dischinezie biliară, uleiul de cocos este o adevărată binefacere. Pe de o parte, se digeră ușor și nu va crea disconfort la ingerare, iar pe de altă parte, acidul capric și caprilic din compoziția sa au proprietatea de a dizolva pietrele biliare.

  • Uleiul din nucă de cocos este un puternic antioxidant, iar noi putem să îl folosim pentru a încetini procesele de îmbătrânire și a preveni instalarea bolilor degenerative. O serie de afecțiuni precum bolile cardio-vasculare, cancerul, hipertensiunea arterială, artrita, cataracta, diminuarea memoriei, ridarea și pătarea pielii sunt cauzate de radicalii liberi din organism care atacă celula umană ducând la degenerarea ei.

  • Protejează ficatului și scade nivelul de colesterolului și al trigliceridelor.

  • Are efect protector și terapeutic în anumite forme de cancer: colon, sân, piele, ficat.

  • Are acțiune detoxifiantă și purificatoare remarcabilă, neutralizând o serie de toxine naturale sau de sinteză.

    Sursa:
    https://coconutcreamcare.com/health-benefits-of-coconut-oil/
    http://www.coconutresearchcenter.org/

Lasă un comentariu