Rețete de casă pentru balsam de păr

Balsamul de păr este unul dintre produsele de îngrijire pe care oricine îl poate folosi după spălarea părului. După clătirea cu șampon, cuticulele părului rămân deschise și astfel apare riscul ca firele de păr să absoarbă impuritățile din mediul extern. Părul se va murdări și se va îngrășa rapid, căpătând un aspect tern sau lipsit de strălucire. Utilizarea unui balsam sau a unei măști după șamponarea părului poate remedia aceste situații.
Iată câteva rețete naturale de balsam:

  • Amestecă 1 linguriță ulei pentru bebeluși, 1 gălbenuș de ou și 1 cană de apă. Gălbenușul se bate până capătă o consistență spumoasă, apoi se adaugă uleiul și se amestecă energic. Adăugă apă. Cu produsul rezultat se masează scalpul și părul după care se clătește bine.
  • Amestecă o linguriță de ulei din germeni de grâu, o cană de apă, o linguriță de suc de lămâie, un gălbenuș de ou și o lingură de glicerină. Bate oul bine și adăugă restul ingredientelor. Masează scalpul cu produsul rezultat și clătește cu apă călduță amestecată în prealabil cu suc de lămâie.
  • Amestecă ulei de măsline, cu ulei vegetal (de cocos sau de palmier), o cană de apă, 2 linguri de miere și fierbe pe aragaz. Îndepărtează imediat de pe aragaz și lasă să se răcească. Lichidul se poate transfera apoi într-un flacon tip spray. Se pulverizează pe părul umed și se lasă să acționează timp de 15 minute, apoi se clătește. Se recomandă păstrarea balsamului la loc răcoros și întunecat.
  • Amestecă piure de avocado împreună cu lapte de cocos până la omogenizare. Se aplică pe întreaga lungime a părului. Lăsă produsul să acționeze timp de 15 minute și clătește bine.

Toate rețetele de mai sus sunt preparate în casă și pot fi păstrate la frigider timp de câteva utilizări.

Lasă un comentariu