Supă de ciuperci shiitake

Cunoscute pentru virtuțile lor nutriționale și medicinale, ciupercile shiitake sunt un simbol al longevităţii în Asia. Ciupercile shiitake conţin vitaminele complexului B, ergosterol, minerale (mangan, fosfor, potasiu, seleniu, cupru, zinc), fibre, proteine, magneziu, fier şi aminoacizi esenţiali. Întăresc sistemul imunitar şi, recent, s-a descoperit că protejează împotriva afecțiunilor cardiovasculare.
Ingrediente
100 g ciuperci siitake uscate (sau 300 g de ciuperci siitake proaspete/conservate),
2 linguri ulei de măsline,
2 fire de ceapă verde tocate mărunt,
1 cățel de usturoi tocat mărunt,
1 morcov tocat mărunt,
1 rădăcină de ghimbir de 2,5 cm, tocată mărunt,
1 lingură sos de soia,
1 linguriță sirop de arțar,
1,5 litri de apă cu o linguriță miso
sare de mare și piper negru, proaspăt măcinat
Mod de preparare
Dacă folosiți ciuperci uscate, lăsați-le în multă apă 20 de minute. Îndepărtați piciorușele. Încingeți uleiul într-o cratiță mare și căliți la foc iute, timp de 2 minute ceapa verde, usturoiul, morcovul și rădăcina de ghimbir. Adăugați pe rând sosul de soia, siropul de arțar și supa. Aduceți supa la punctul de fierbere, acoperiți-o și lăsați-o la foc mic 30 de minute. Adăugați sare și piper după gust.

Lasă un comentariu