Argintul coloidal. La ce este bun?

Argintul coloidal este cunoscut din vremuri străvechi, ca fiind antibioticul și antiviralul natural cel mai puternic. Datorită proprietăților sale miraculoase, argintul coloidal este folosit și ca antiinflamator și antimicotic.

Au folosit înaintașii noștri argintul?

Este cunoscută utilizarea de mii de ani a argintului în scop terapeutic. Încă din antichitate sunt consemnate în cel mai vechi papirus, anumite preparate având la bază argintul.

Mesopotamienii au menționat în Codul lui Hammurabi practici medicale ce au la bază argintul.

Paracelsus (1520) utiliza argintul prin aplicare locală în tratarea rănilor. În timpul epidemiilor de ciumă din Evul Mediu aristocrații s-au salvat, consumând mâncare și băutură din vase de argint.

Ce conține soluția de argint coloidal?

În principal, argintul coloidal se obține prin adăugarea de microparticule de argint (nano-particule) într-o suspensie apoasă, purificată.

Dimensiunea particulelor se situează între 1 nanometru și 1 micron. Concentrația este exprimată prin părți per milion (ppm); astfel, concentrația de 1 ppm înseamnă 1 gram de argint la 1.000 l apă pură. În funcție de anumiți parametri (tipul afecțiunii, vârsta pacientului etc), găsim pe piață argint coloidal de diferite concentrații (5 – 100 ppm).

Foarte util este produsul

Argint coloidal FORTE AquaNano 30 ppm

De preferat să folosim pentru administrare lingurițe sau recipiente din plastic, sticlă sau ceramică și nu din metal.

Care este mecanismul de funcționare?

Ionii de argint aderă ușor la exteriorul membranelor celulelor bacteriene. Aici se află enzimele responsabile pentru alimentarea cu energie și astfel se produce efectul de blocare a respirației celulare. Apoi, celulele anihilate de argintul coloidal sunt trimise în sângele circulant pentru a fi eliminate.

Celulele gazdă (umane/animale) sunt mult mai mari decât agenții patogeni (virusuri, bacterii, ciuperci) și mai bine ”echipate”. În plus, enzimele responsabile cu respirația se află în interiorul celulei, fiind mai greu accesibile pentru argint. De aceea, celulele sănătoase ale corpului nostru sunt ferite de acțiunea argintului coloidal.

Argintul coloidal… la ce este bun?

O dată pătruns în organism, argintul acționează pe mai multe planuri atunci când se întâlnește cu inamicii infecțioși:

  • afectează alimentarea cu energie și influențează lanțul respirator al bacteriilor
  • distruge peretele celulei bacteriene, ceea ce duce la pierderea de lichid și la uscarea celulei
  • împiedică multiplicarea materialului genetic (ARN sau ADN) din agenții patogeni
  • distruge enzime importante pentru viața bacteriei/levurilor

Cum folosim argintul coloidal?

Putem utiliza argintul coloidal atât intern (buvabil/aerosoli) cât și extern (se pulverizează pe zonele afectate). Se poate administra atât preventiv, cât și curativ.

Doza zilnică este menționată pentru fiecare tip de produs de către firmele producătoare și poate varia. Sunt luați în calcul mai mulți parametri, inclusiv concentrația (ppm) și gravitatea afecțiunii. În cazul unor afecțiuni serioase se recomandă o schemă de tratament prescrisă de medic.

Se mai poate folosi argintul coloidal și pe post de dezinfectant pentru apa potabilă ori pentru tratarea plantelor de ciuperci și alți paraziți.

Știați că…

Argintul intră și în compoziția implanturilor dentare, a pastelor de dinți, a cateterelor din sondele urinare ori a unguentelor?

YogaX.ro recomandă:

Argentum Pasta de Dinti GennaDent 50ml

Argintul coloidal…la ce este bun?

Pe stația spațială MIR argintul este folosit pentru a steriliza apa reciclată. Mai este utilizat și ca germicid în bazinele de înnot, înlocuind efectele neplăcute ale clorului.

Argintul coloidal. La ce este bun?

  • răceala/gripa
  • bronșita, pneumonia, TBC
  • imunitatea scăzută
  • boala Lyme
  • candida
  • herpes, zona Zoster
  • parodontita, afte
  • sinuzita, unele alergii, otita, conjunctivita
  • alte inflamații ale ochilor, urechilor, a gurii și a gâtului
  • afecțiunile gastro-intestinale, digestie dificilă
  • răni externe
  • iritații, negi, eczeme, acnee, psoriazis
  • lupus
  • inflamații ale pielii, arsuri
  • înțepături de insecte
  • afecțiuni produse de paraziți
  • forme de cancer, boli autoimune

Activitatea virusului HIV la pacienții cu SIDA este încetinită în urma tratamentului cu argint coloidal. Totodată, administrarea acestuia a ajutat mulți pacienți cu hepatita C să se vindece. Unele studii au relevat eficacitatea argintului coloidal în lupta împotriva infecției cu unele coronavirusuri.

Însă nu doar rolul antiviral, antibacterian și antifungic caracterizează argintul coloidal, ci și cel de antiinflamator și vulnerar. Medicina ayurvedică consideră argintul ca fiind un bun antidepresiv, detoxifiant al ficatului și al splinei, purificator al sângelui.

Argintul coloidal versus antibiotice/alte medicamente

1. Multe medicamente combat doar simptomele unei boli, în timp ce argintul coloidal dezactivează direct sursa, distrugând agenții patogeni.

Atunci când oamenii se tratează cu antibiotice pentru afecțiuni minore, bacteriile devin rezistente la medicamente. De aceea în câțiva ani antibioticele nu vor mai putea fi folosite iar o alternativă viabilă și de succes rămâne argintul coloidal. Acesta acționează chiar și împotriva agenților patogeni care prezintă multiplă rezistență la antibiotice.

Este și cazul Stafilococului auriu rezistent la meticilină (MRSA), o bacterie responsabilă pentru răspândirea unor infecții grave intraspitalicești. Totuși, argintul are un spectru larg antimicrobian care include peste 150 germeni periculoși pentru sănătate.

Totuși există excepții când unele tipuri de bacterii și-au pus la punct mecanisme de reziștență la acțiunea argintului. Acestea formează prin mutații un fel de pompe care elimină ionii de argint, înainte ca aceștia să distrugă bacteria.

2. Cercetările au demonstrat o eficacitate mult superioară a argintului coloidal față de acțiunea antibioticelor. Argintul coloidal poate distruge peste 650 de agrenți patogeni în mai puțin de 6 minute. Un antibiotic de sinteză poate distruge cel mult jumătate din cât poate distruge soluția de argint coloidal.

ALTE DIFERENȚE…

3. Utilizat corect argintul coloidal este o soluție salvatoare pentru tratarea multor afecțiuni, fără efecte secundare. Argintul coloidal nu distruge bacteriile folositoare din intestinul gros, fiind absorbit de organism în intestinul subțire. În schimb, antibioticele sunt cunoscute pentru multiplele efecte adverse, toxice pentru organism. Ele perturbă de regulă și flora bacteriană normală sau chiar o distrug.

4. Așadar, spre deosebire de antibioticele tradiționale, argintul coloidal întărește sistemul imunitar. El poate fi folosit inclusiv pentru menținerea sănătății femeilor însărcinate ori a bebelușilor.

5. Argintul coloidal nu interacționează cu alte medicamente și nu crează dependență sau imunitate în organismele pe care le distruge.

6. Costurile cu tratamentele clasice pentru tratarea multor afecțiuni pot fi mult mai ridicate decât dacă am folosi argintul coloidal.

Doar dacă…

ingerăm argintul coloidal o perioadă de timp îndelungat și în doze mari…se poate instala Argyria. Aceasta este o afecțiune ce constă în apariția permanentă a unor pete gri-albăstrui pe piele. Ea apare în special pe zonele corpului expuse frecvent la soare.

Conform Institutului de Soluții Metabolice, s-a estimat că o astfel de afecțiune se instalează atunci când se consumă 3,8 g/zi.

Concluzie

Așadar, este mai ușor să previi decât să tratezi o boală! Dar chiar și când aceasta s-a instalat, avem deja la îndemână metodele de vindecare cu ajutorul argintului coloidal!

Lasă un comentariu