Dejunul Kollath sau cum renunțăm la dulciurile toxice

Consumul regulat al dejunului Kollath, ne ajută să renunțăm la prăjiturile rafinate și nesănătoase. Totodată, dejunul Kollath ne asigură necesarul energetic, este vitaminizant și mineralizant, uşor digerabil, delicios şi nu îngraşă. De aceea este considerat a fi unul dintre cele mai adecvate preparate pentru micul dejun sau cină.

YogaX.ro recomandă Făină Integrală de Grâu 100% Natural Solaris 1kg

Dieteticianul Dr. Werner Kollath a descoperit o metodă prin care grâul devine mai ușor de digerat, fără fierbere. Astfel, el a devenit inventatorul dejunului Kollath, un dejun raw-vegan lipsit de alimente de origine animală.

Rețeta originala a dejunului Kollath este destul de simplă. Iată ingredientele pentru o porţie:

YogaX recomandă Amestec Fructe Deliciu Roșu 100% Natural Solaris 250g

  • 3-4 linguri făină completă de grâu, proaspăt măcinată
  • 3-5 linguri de apă plată
  • 1-2 linguri zeamă de lămâie
  • 15-20 g fructe uscate stafide (stafide, curmale, smochine, prune uscate), eventual mărunțite
  • 100 g de mere, rase doar în momentul folosirii, plus orice alte fructe de sezon (banane, portocale, pere, fragi, cireşe, căpşuni, prune, piersici, caise) bine coapte
  • Opțional nuci/semințe mărunţite (alune sau migdale), miere şi scorţişoară, carob, chia, eventual nucă de cocos rasă
  • tot opțional, putem adăuga lapte vegetal de migdale sau de nuci de cocos

Preparare Dejunul Kollath:

  1. Seara, se amestecă făina cu apa într-un vas din ceramică şi se lasă la temperatura camerei până a doua zi dimineaţă. Transformările chimice de fermentaţie care au loc peste noapte, fac ca această pastă să fie ușor asimilată de organism.
  2. Într-un vas întins, se pun la înmuiat fructele uscate și nucile/semințele și se lasă până dimineață.
  3. A doua zi dimineaţa, conţinutul celor două vase se amestecă, folosindu-se şi apa de la înmuierea fructelor. Se adaugă mixul de fructe proaspete și cele uscate plus sucul de lămâie. Apoi se pudrează acest amestec cu scorţişoară. Putem adăuga și miere.

Acest dejun poate fi considerat o prăjitură regală cu un aport caloric scăzut. Vitaminele complexului B din făina integrală de grâu se adaugă vitaminelor şi mineralelor din fructe. Acizii organici din fructele proaspete sunt neutralizaţi de hidraţii de carbon ai grâului.

Iată pe scurt și câteva dintre

BENEFICIILE

pe care consumul regulat al dejunului Kollath le aduce:

  • dispare senzația de foame falsă și cea de greutate în stomac
  • eficiența fizică și intelectuală sunt mult îmbunătățite
  • rezistența la stres și starea de mulțumire interioară se amplifică
  • starea psihică și pofta de viață se îmbunătățesc considerabil
  • ne simțim plini de energie datorită vitaminelor din grupul B
  • ne protejează corpul de boli datorită antioxidanților
  • oferă strălucire părului și întărește unghiile
  • greutatea corporală se armonizează
  • persoanele supraponderale se vor simți sătule pentru câteva ore
  • persoanele slabe sau anemice capătă o poftă crescută de mâncare
  • dejunul Kollath este foarte indicat pentru combaterea constipației
  • hrănirea regulată cu acest mic dejun, poate stopa procese ca parodontoza și albirea părului

Micul dejun Kollath este de fapt o rețetă macrobiotică care permite asimilarea cerealelor fără procesare termica precum și cruditatile.

Totodată, micul dejun Kollath se potrivește perfect persoanelor care au adoptat un stil de viață raw vegan.

Preparat din cereale, fructe uscate și proaspete, semințe, dejunul Kollath ar trebui să fie în topul preferințelor alimentației copiilor, adulților și vârstnicilor.

Lasă un comentariu