Ce pot face când mă dor articulațiile? Soluții naturale pentru libertate de mișcare

Durerile articulare reprezintă o mare problemă – cea mai frecventă formă de suferință cronică și afectează peste 4 milioane de români.

In Europa, peste 30% din populaţia adultă este afectată.

In mod tradițonal, de-a lungul timpului, au fost remarcate efectele anumitor plante, tincturi și unguente care aplicate local și-au demonstrat capacitatea de a ameliora durerea, de a relaxa musculatura și de a intensifica circulația sanguină în zonele afectate.

Soluții:

Crema naturală originală de masaj articular LYBER untul pamântului cu petrol este și a ajuns deja foarte cunoscută  și conține aproape tot ce este valoros în natură pentru articulații. Este un produs Leonard Radutz formula.

Alături de combinația de untul pamântului cu petrol pentru realizarea cremei de reumatism sunt folosite mai mult de 20 de ingrediente naturale – cele mai cunoscute și mai utilizate în combaterea durerii și inflamaţiei de la nivelul oaselor, articulațiilor, ligamentelor și musculaturii.

Iată ce plante intră în rețeta cremei originale LYBER: piper negru, ardei iute, arnică, hrean, castan sălbatic, gheara diavolului, turmeric, sunătoare și salcie – toate fiind subiectul a nenumărate studii științifice și clinice, ce atestă calitățile lor deosebite și urmăresc să descifreze mecanismele prin care compușii din aceste plante influențează și își exercită acțiunea benefică asupra corpului omenesc. De exemplu, Arnica (Arnica Montana) este una dintre plantele ale cărei principii active cu efect antiinflamator (helenalina) este recunoscută de Organizația Mondială a Sănătății. Prin includerea acestei plante în crema de reumatism, beneficiile sunt duble: atât datorită acțiunii antioxidante, de protecție împotriva radicalilor liberi – cât şi acelei antiinflamatorii!

Deoarece Crema naturală originală de masaj articular LYBER untul pamântului cu petrol este recomandată a fi utilizată şi în sinuzită – iată un motiv în plus să aplicăm crema la nivelul feței, pe zona sinusurilor, dacă resimțim că au fost afectate de frig sau de vremea rece.

Uleiurile vegetale, cu structură moleculară mică – O caracteristică ce le permite să ajungă în țesuturile din profunzime și să transporte acolo principiile active binefăcătoare – asigură emolierea și hrănirea acestor țesuturi. În componența cremei LYBER intră un complex de uleiuri formate din ulei de măsline, ulei de muștar negru, ulei de camfor – natural, obţinut din frunzele de camfor, ulei de ghimbir – obținut din rădăcină de ghimbir, ulei de terebentină – rezultat din rășina de pin prin procedeul de extragere cu aburi, ulei de eucalipt – din frunzele arborelui, ulei de ienupăr și ulei de mentă. Toate acestea sunt reunite într-o singură cremă naturală de masaj articular LYBER untul pamântului cu petrol , folosită pentru masajul zonei articulațiilor și spatelui, cu efect încălzitor, calmant și relaxant.

Însă cele mai valoroase ingrediente din crema naturală originală de masaj articular LYBER untul pamântului cu petrol sunt

petrolul (ulei de piatră, din cuvintele latine petra = piatra și oleum = ulei) și

untul pământului.

Tratamentele cu petrol datează din antichitate – după cum menționează surse arheologice – petrolul era considerat un tratament de lux, de care beneficiau aristocrații din Babylon, sau din imperiul persan și din China antică. Mult mai recent, în secolele VIII – XIX, petrolul era inclus în Pharmacopeea Germană, dar și în rețetele medicilor homeopați.

Untul pământului conţine alcaloizi, saponine, histamine, flavonoizi, alături de vitaminele A, C, B complex, dar si săruri minerale de calciu, magneziu, sulf, mangan, zinc, acizi graşi mono şi polinesaturaţi, alantoină şi taninuri.

Terapia naturistă cu untul pământului este indicată în cazurile de reumatism articular, gută, osteoporoză, lombosciatică, sinuzită frontală sau maxilară, artrită, spondiloză cervicală, dureri de menisc acute sau cronice – dar numai în preparate atent realizate, capabile să țină sub control potențialul iritant al plantei datorat efectului revulsiv al acesteia.

2 comentarii la „Ce pot face când mă dor articulațiile? Soluții naturale pentru libertate de mișcare”

Lasă un comentariu