De ce folosim uleiurile esențiale

Te ajută să slăbești, vindecă infecțiile virale sau respiratorii, îmbunătățesc circulația sângelui și întăresc imunitatea!

Câteva picături de ulei esențial conțin tot ce e mai bun într-o plantă! De mii de ani sunt folosite în medicină și cosmetică. Uleiurile esențiale sunt medicamente naturale cu numeroase întrebuințări și pot fi folosite pentru foarte multe afecțiuni, fiind foarte concentrate.

Iată câteva informații esențiale despre întrebuințările și eficiența uleiurilor esențiale:

1. Pot fi administrate intern prin ingerare, inhalare sau spălături sau extern – comprese, băi, masaje!
2. Se folosesc sub formă diluată în apă, în ceai sau în apa de baie!
3. Fiind naturale, sunt bine tolerate de organismul uman care le recunoaște și le asimilează foarte ușor.
4. Nu atacă flora intestinală și nu slăbesc imunitatea!
5. Se pot combina fără probleme cu antibioticele de sinteză, mărin eficacitatea acestora și reducând posibilele efecte adverse!
6. Sunt interzise femeilor însărcinate deoarece pot avea efect de stimulare a contracțiilor uterine!
7. Sunt contraindicate sugarilor! Pot fi folosite dor sub formă de aromaterapie, în vasul de aromaterapie din cameră. Lavanda induce o stare de relaxare, iar eucaliptul îmbunătățește respirația. După vârsta de trei ani pot fi administrate și intern în anumite doze și pe o perioadă de 10-14 zile – uleiurile de tea tree, de pin, de lavandă, de rozmarin și de cuișoare!
8. Sunt cele mai puternice antibiotice naturale! Avand o compoziție extrem de complexă, bacteriile nu pot dezvolta rezistență la o invazie atât de complexă, cum se întâmplă în cazul antibioticelor!
9. Ele nu conțin materii grase chiar dacă se numesc uleiuri! Denumirile de uleiuri eterice, volatile sau esențiale sunt corecte și se referă la faptul că se evaporă foarte ușor și că este esența plantei din care provine preluându-i toate proprietățile organoleptice și terapeutice.
10. Pot fi extrase din diferite părți ale plantei: flori, petale, fructe, frunze, ace sau ramuri prin procedee tradiționale: antrenare cu vapori de apă sau presare!

Lasă un comentariu