De ce să consumi păstura

Păstura este un derivat natural al polenului cunoscut ca superaliment și denumit pâinea albinelor. Păstura este, de fapt, polen amestecat cu miere și alte substanțe adăugate de albine. Aceste transformări biochimice situează păstura pe un nivel calitativ polenului care suferă modificări datorită microorganismelor, temperaturii și umidității ridicate din stup.

Proprietățile sale sunt mai complete decât ale polenului, având o valoare nutritivă și proprietăți antibiotice de trei ori mai mari decât ale polenului. Astfel, proprietățile biologice și terapeutice ale polenului sunt mai accentuate, conducând la o creștere a capacității imunitare și a funcționalității organismului, la amlificarea gradului de adaptabilitate a organismului și la diminuarea oboselii, în special în cazul administrării pacienților cu stări carențiale.
Păstura are un conținut mai mare de zaharuri simple, vitamina K, enzime și aminoacizi precum și aciditatea sporită ceea ce o face ușor asimilabilă, conferindu-i o valoare nutritivă și antibiotică mai mare. Mai conține și provitamina A, vitamina C, vitamina E și un conținut mare de seleniu care ajută la detoxifierea organismului.
Faptul că are mai puține proteine şi grăsimi decât polenul și este mai bogată în zahar şi acid lactic permite o conservare mai bună.

Recomandări

  • Păstura este recomandată în special persoanelor care suferă de afecţiuni hepatice şi ale tubului digestiv: afecțiuni hepatice de etiologii diverse – regenerează ficatul, afecțiunile colonului, mai ales pe cele însoțite de constipații (constipații cronice de diverse etiologii, enterocolite, colite de fermentație sau putrefacție), ulcere.
  • Are efecte benefice în anemii, avitaminoze, scăderea imunității, stres, reumatism, probleme circulatorii şi ateroscleroză, precum și o serie de boli ale sistemului nervos și endocrine.
  • În timp, s-a observat eficacitatea consumului de păstură în afecţiuni ale prostatei sau la tratarea problemelor urinare şi a complicaţiilor derivate din inflamarea prostatei.
  • Păstura ajută în prevenirea şi tratarea anemiilor datorită conţinutului bogat în vitamine, aminoacizi esenţiali şi minerale.
  • Joacă un rol important şi în întărirea sistemului imunitar şi ajută la completarea carenţelor provenite în urma unei alimentaţii nesănătoase.
  • Complexul de vitamine, minerale, lacto-fermenți, aminoacizi şi enzime fac din aceasta o importantă sursă de energie, vitalitate şi bunăstare generală.
  • Păstura combate tulburările de metabolism, obezitate, anorexie şi pierdere în greutate.
  • Consumul de păstură este indicat copiilor, păstura suplimentând lipsa de proteine şi vitamine cauzată de o alimentaţie neechilibrată.
  • Doza uzuală zilnică pentru adulți este de 10 grame pe zi. La copii doza este individualizată în funcție de vârstă, greutate și toleranță.

Lasă un comentariu