Cum combatem efectele neplăcute ale varicelor

Varicele sau venele varicoase se referă la dilatarea și torsiunea patologică și permanentă a venelor, principala cauză a apariției lor fiind funcționarea deficientă a valvelor din interiorul venelor.

Atunci când valvele venoase nu se mai închid corespunzător, întoarcerea sângelui către inimă nu se mai face în mod corect. Acest lucru se poate întâmpla la nivelul oricărei vene, dar în majoritatea cazurilor varicele sunt localizate la nivelul picioarelor. Cel mai des acestea se întâlnesc la nivelul membrelor inferioare, în zona coapselor, în partea posterioara a genunchilor și pe mușchii gambelor. Femeile sunt mai predispuse să facă varice, în special din cauza schimbărilor hormonale din timpul sarcinii, premenstruației sau de la menopauză. Tratamentul cu hormoni sau anticoncepționalele cresc riscul apariției venelor varicoase. Se pare chiar că femeile sunt de patru ori mai predispuse la a dezvolta boala varicoasă, comparativ cu bărbații. Dacă la femei simptomele apar mai mult după 30 de ani, la bărbați varicele sunt mai frecvente după vârsta de 40 de ani.

Manifestări

Afecțiunea debutează lent cu senzație de greutate la nivelul picioarelor, în special al gambei și amorțeală. Simptomele sunt accentuate de statul prelungit în picioare, dar se atenuează sau dispar în poziție culcat sau cu picioarele ușor ridicate. Varicele arată închise la culoare și umflate și, dacă inițial sunt doar inestetice și creează disconfort, ele pot da naștere unor complicații grave precum ulcerul varicos. De asemenea, zona inflamată poate dezvolta cheaguri de sânge care pot duce la tromboze. Se recomandă, la apariția simptomelor specifice bolii venoase cronice, consultarea medicului pentru a diagnostica existența bolii și tratarea acesteia din timp.

Simptome: durere, senzație de arsură, mâncărime nocturnă, crampe, înțepături.

Cauzele apariției varicelor

Ereditatea,
Îmbătrânirea organismului,
Sarcina,
Statul în picioare prelungit,
Traumatisme la nivelul picioarelor,
Menopauza,
Nivelul ridicat de homocisteină din organism,
Sedentarismul,
Greutatea excesivă,
Constipația cronică.

Prevenție

Se recomandă prevenirea apariției varicelor prin stimularea circulației cu ajutorul unei alimentații echilibrate, bazată pe fibre și antioxidanți, dar și pe exerciții fizice. Ar trebui evitate zaharul si alcoolul sau lactatele care provoacă dilatarea vaselor de sânge și favorizează apariția varicelor.

Varicastan – cremă de masaj pentru picioare, produsă de laboratoarele Genna – VivaNatura îmbină principiile active din plante având efecte remarcabile.
Varicastan este o cremă concepută din ingrediente 100% naturale, conține argint coloidal și ingrediente vegetale presate la rece: castan, hamamelis, tătăneasă, iederă, arnică, ulei de nuci, ulei de susan. Castanul sălbatic și hamamelisul sunt adevărate remedii eficiente de prevenire şi combatere a multor afecţiuni precum: varice, flebite, tromboze, crampe dureroase, insuficienţă venoasă şi limfatică. De asemenea, cresc tonusul capilarelor fragile şi contribuie la vindecarea hematoamelor, a vânătăilor şi a luxaţiilor. Crema are acțiune antiinflamatoare și regeneratoare cu efecte de calmare și drenare a circulației sanguine la nivelul picioarelor. Datorită complexului de plante stimulează circulația capilară și are proprietatea de a crește tonicitatea pereților venoși.

 

Lasă un comentariu