Efectele terapeutice ale lămpii din cristale de sare de Himalaya

Lămpile din cristale de sare de Himalaya reprezintă surse naturale și sănătoase de lumină. Ele au o dublă funcționalitate: obiecte decorative și purificatoare de aer. Sarea de Himalaya conține minerale ce se regăsesc și în componența sângelui uman, în lacrimă sau în lichidul amiotic, iar efectul terapeutic al cristalelor de sare este recunoscut și de medicină. Substanțele emanate de lampă sunt recomandate și pentru tratatrea problemelor alergice sau astmatice.

Dintotdeauna sarea a fost folosită pentru a trata afecțiunile respiratorii și pulmonare, iar sarea de Himalaya este considerată una dintre cele mai nepoluate tipuri de sare, lampa fiind o excelentă sursă de ioni negativi. Ionii pozitivi emanați de aparatele electronice dăunează organismului uman, inducând stări de oboseală, tulburări de concentrare și somn. Cristalele de sare, încălzite de un bec de putere mică (12-15 W) emit continuu ioni negativi, care apără organismul de factorii poluanți (praf, fire de păr, polen) și neutralizează vibrațiile electromagnetice.

Recomandări

  • În terapiile alternative lampa din cristale de sare este recomandată, în special, în cazul afecțiunilor respiratorii (bronșite, astm, sinuzite, alergii), reumatism, insomnie, oboseală, depresie stres și migrene.
  • Pentru tulburările de somn și concentrare se recomandă așezarea lămpii lângă pat sau pe birou în timpul studiului, lângă computer, televizor sau alte aparate electrocasnice, precum și în locurile unde se fumează.
  • Mai este recomandată folosirea sa în timpul masajului, al meditației sau în timp ce se practică yoga. În afara efectului curativ, lămpile de sare creează o atmosferă caldă, plăcută, datorită luminii portocalii pe care o emană.
  • Conform legilor Feng-Shui, lampa unifică cele trei elemente fundamentale: Apa, Pământul și Focul, care împreună au un efect vitalizant și armonic asupra Aerului (fiind al patrulea element fudamental).Beneficii

    Lampa cu cristale de sare Himalaya asigură un somn liniștitor, odihnitor și curăță căile respiratorii, ajutând la oxigenarea eficientă a creierului. În sufragerie sau în birou, lampa asigură o mai bună concentrare, neutralizează impactul luminii artificiale, al aerului condiționat sau radiația monitoarelor. În încăperile în care se fumează, lampa cu cristale de sare Himalaya ajută la împrăștierea fumului și îmbunătățește respirația.

    Atenționări

    La achiziția unei lămpi din sare de Himalaya, trebuie ținut cont de dimensiunea camerei în care va fi folosită. Pentru o cameră medie, o lampă mai mica este suficientă, dar pentru o cameră mai mare este nevoie de o lampă de dimensiuni mai mari. În general, pentru a curăța aerul dintr-o încăpere, este nevoie de 0,5 kg pentru fiecare 5 metri pătrați. Se pot folosi mai multe lămpi distribuite în toată camera.

    Deoarece sarea absoarbe apa, cristalele din sare roz de Himalaya se topesc când lampa este expusă la umiditate. De aceea, trebuie ferită de surse de umiditate!

Lasă un comentariu