Fii prezent, fii fericit!

Starea de prezență te ajută să vezi fericirea în fiecare zi, la fiecare pas, să te bucuri de fiecare clipă și lucru din viața ta, fără să te gândești la cum ar fi fost dacă lucrurile s-ar fi petrecut altfel în viața ta. De asemenea, conștientizând starea de prezență, vei descoperi că fericirea este aici și acum.

Atenția te ajută să îți aduci mintea și corpul împreună, inspiri și expiri conștient, îți aduci mintea înapoi în corp și îți conștientizezi fiecare parte din tine, emoțiile și gândurile.

Respirația conștientă
Exercițiul este foarte simplu și presupune să te concentrezi pe inspirație și pe expirație. Făcând asta ești conștient de fiecare respirație, discursul mental se va opri, încetetzi să te mai gândești la trecut, la viitor sau la proiectele pe care le mai ai de făcut. Ești prezent acum și te bucuri de fiecare respirație. Acordă atenție modului în care se simte respirația, cum se împrăștie în tot corpul și ce se întâmplă cu diferite părți din tine. Respiră-te pur și simplu!

Mersul conștient
Adu-ți atenția către picioare și către fiecare pas pe care îl faci. Observă modul în care se simte fiecare atingere a solului, fiecare îndoire a piciorului și fiecare mușchi. Poți să observi și cum brațele se mișcă pe lângă corp, cum lucrează coloana verebrală în timp ce mergi și senzația pe care ți-o lasă adierea vântului pe față. Fiecare pas reprezintă o șansă de a fi atent!

Ascultarea conștientă
Aceasta este una dintre cele mai importante modalități de a te conecta la oamenii din jurul tău și de a aprofunda relațiile. Este un element valoros în relațiile de orice fel.
Fii atent la persoana din fața ta, nu doar la ce spune aceasta. Privește-o și oferă-i complet atenție. Ascultă-i fiecare cuvânt, urmărește-i limbajul corpului, fii atent la inflexiunile vocii și astfel o să te conectezi la un alt nivel cu persoana aceea. Nu te mai gândi la ce trebuie să spui tu în acele momente sau cum poți tu să îi dai un sfat, căci nu e despre tine. Bucură-te de acest moment și fii acolo pentru ea. Poate că are nevoie doar să fii, să o asculți, să o vezi și atât.

Atenția
Adu-ți atenția și intenția în prezent și astfel o să îți dai seama că nu ești gândurile tale. Devii un observator al lor, fără a le judeca și ești acolo cu ele. A trăi conștient presupune să nu lași viața să treacă fără să o trăiești, ci să o savurezi până la ultima picătură și să te deschizi către tot ce are ea de oferit.

Meditația
Presupune să fii acolo: corp, suflet și minte, fără să faci vreun efort. Ești viu și te contectezi la tine, la tot ce este în jurul tău. Te respiri, simți fiecare părticică din corpul tău, auzi sunetele din jur și te auzi. Lasă-ți gândurile să vină și să plece, nu judeca aceste momente, ci normalizează-le și cu blândețe adu-ți mintea înapoi în corp.

 

Lasă un comentariu