Ce substanțe sunt interzise în timpul tratamentului homeopat

Homeopatia oferă remedii potrivite tuturor simptomelor unui pacient plecând de la premisa că organismul, mintea şi emoţiile nu sunt cu adevărat separate. Din această perspectivă pacientul beneficiază de o cale de tratament individualizată, deoarece anumite substanțe pot interfera cu tratamentul homeopatic, chiar și atunci când a fost recomandat remediul corect.

Substanțe ce trebuie evitate în timpul tratamentului homeopat

  • Cafeaua – anulează efectele remediilor. Este recomandată și evitarea substanţelor puternic cafeinizate.
  • Pătura electrică – afectează remediile prin modificarea câmpului electromagnetic al corpului.
  • Substanțele aromatice – camfor, eucalipt, mentol și produsele care le au în compoziție, picăturile de tuse sau pastilele, inclusiv apa de gură.
  • Uleiul de Citronella, plante aromatice care îndepărtează țânțarii, uleiul de mentă și ulei de lavandă trebuie evitate în timpul tratamentului precum și mirosul puternic al vopselelor pe bază de ulei, terebentină, vopseaua, anumiți agenți de curățare de uz casnic.
  • Antibioticele, cortizonul și antifungicele (local sau oral) trebuie evitate în timpul tratamentului homeopatic (inclusiv vaccinările).
  • Lucrările stomatologice – forajul dentar și utilizarea de novocaină.
  • Toate drogurile recreative – inclusiv marijuana, cocaina, LSD, barbituricele, amfetamina și medicamentele pentru dureri.

Ce nu afectează remediile homeopatice?

  • aspirină, paracetamol, Advil, Motrin, ibuprofen și medicamentele din
    grupa antiinflamatoare non-steroidale (folosite foarte rar, nu vor interfera cu
    tratamentul homeopatic),
  • examinarea dentară și curățarea dinților (cu excepția cazului în care sunt folosite ultrasunetele),
  • deodorante care nu sunt puternic aromate, aftershave- uri fără mentol, săpunuri, parfumuri și apa de colonie.

Pasta de dinți GennaDent-Homeopatic
GennaDent – Homeopatic este o pastă de dinți 99,7% naturală, ideală pentru îngrijirea dinților, ce poate fi utilizată în timpul tratamentelor homeopatice, când majoritatea pastelor de dinți sunt interzise.

Pasta de dinți Homeopatic are o componență complexă din plante, argilă activă, propolis și aloe vera, care previn apariția cariilor și a formării tartrului.

Substanțele active din plante (rozmarin, busuioc, melisă, salvie, cimbrișor, pelin, traista ciobanului, etc.) întăresc smalțul dinților, hrănesc și calmează gingiile. De asemenea, aceste plante sunt bogate în substanţe cu rol antibiotic, antimicotic şi antiinflamator, din acest motiv, infecţiile, inflamaţiile şi iritaţiile sunt ameliorate în urma folosirii pastei de dinți Homeopatic. Ajută la vindecarea abceselor dentare, gingivitelor, aftelor bucale și previne apariția infecțiilor dentare.

Argila recunoscută pentru efectele sale terapeutice benefice, are un rol remineralizant, ajutând la fortifierea dinților, neutralizează hiperaciditatea, restabilind echilibrul acido-bazic. Ingredientele active au proprietăți absorbante, detoxifiante, purificatoare, eliminând mirosul neplăcut al gurii.

Lasă un comentariu