Cum prevenim apariția vergeturilor

Vergeturile sunt afecțiuni inestetice ale pielii care nu au manifestări dureroase, fiind în special o problemă de ordin cosmetic. Vergeturile sunt frecvente în rândul femeilor, dar pot afecta și bărbații. În anumite situații devin atât de evidente încât reprezintă o problemă.

De ce apar vergeturile

Vergeturile se formează în urma ruperii țesuturilor subcutanate a fibrelor conjunctive, colagenul – proteina structurală menită să păstreze aspectul compact al pielii și elastina – proteina fibroasă, responsabilă cu caracterul elastic al pielii, din cauza întinderii rapide a ţesutului. Afectarea fibrelor de colagen și elastină este asociată cu diverși factori ca dilatația pielii, tulburările hormonale sau predispoziția genetică. Cauzele dilatației pielii pot fi sarcina, obezitatea, slăbirea bruscă sau creșterea masei musculare. În cazul tuburărilor hormonale, excesul de cortizol duce la inhibarea sintezei de colagen și elastină, iar valoarea acestui hormon crește în perioada menopauzei, a adolescenței și în situații de stres. Din punct de vedere genetic, unele persoane se pot naște cu o piele mai puțin elastică sau cu anumite maladii asociate cu alterarea țesutului conjunctiv și favorizarea apariției vergeturilor.

Recomandări pentru prevenire și diminuarea vergeturilor

Vergeturile pot fi prevenite, dar şi tratate în primele faze de apariţie, iar cu cât acţionăm mai repede asupra lor cu atât şansele să dispară sunt mai mari. Se recomandă:

  • evitarea excesului de greutate,
  • evitarea alimentelor junk-food,
  • activitate fizică,
  • o alimentație sănătoasă din care nu ar trebui să lipsească alimentele benefice pielii, bogate în vitamina Ași C: morcovi, citrice, lapte, ouă. Zincul este, de asemenea, important și poate fi găsit în nuci, pește și banane,
    hidratarea pentru menținerea aspectului suplu al pielii,
  • evitarea băuturilor cu cofeină, deoarece cofeina accentuează vergeturile,
  • hidratarea
  • aplicarea zilnic a unei creme antivergeturi care să hidrateze pielea, mai ales seara înainte de culcare, eventual și de 3 ori pe zi.

Unt de shea, cătină, ulei de macadamia, uleiuri presate la rece

Crema antivergeturi Vivanatura previne apariţia vergeturilor şi stimulează regenerarea celulară. Se aplică pe zonele predispuse, pe abdomen, fese, şolduri, sâni, masându-se până la absorbţia completă. În perioada sarcinii, masajul se realizează încă din primele luni. Crema este recomandată şi persoanelor cu fluctuaţii de greutate sau care urmează o dietă. Datorită compoziţiei bogate în uleiuri naturale şi ingrediente active, crema antivergeturi cu unt de shea şi cătină Vivanatura are un puternic efect asupra straturilor profunde ale pielii, ajutând la restaurarea funcţiilor celulare şi a unei microcirculaţii corecte.

  • Untul de shea are un rol regenerant asupra pielii, se absoarbe usor şi stimulează sinteza de colagen datorită acizilor graşi şi a vitaminelor pe care le conţine.
  • Uleiul de cătină are un puternic efect antioxidant şi este recunoscut pentru concentraţia mare de vitamina C pe care o conţine şi care este esenţială pentru formarea fibrelor de colagen.
  • Uleiul de macadamia este apreciat datorită efectelor sale de restructurarea pielii degradate, acicatricilor ajutând astfel la ameliorarea vergeturilor.
  • Uleiul de germeni de grau ajută la regenerarea celulară, hrăneşte şi tonifică pielea.
  • Extractul din gotu kola (Centella Asiatica) corectează imperfecţiunile pielii şi previne îmbătrânirea. Gotu Kola este privită ca fiind una dintre cele mai puternice reîntineritoare plante din medicina ayurvedică.

Crema are un conținut bogat în ingrediente de foarte bună calitate (conține 12 uleiuri presate la rece printre care enumerăm și uleiul de susan, uleiul de migdale, uleiul de sâmburi de dovleac) și extracte din 24 de plante.

 

Lasă un comentariu