Ziua Internațională Yoga

Parcul Izvor găzduiește miercuri, 21 iunie 2017, Ziua Internaţională Yoga, eveniment prin care Bucureștiul se aliniază pentru a doua oară altor capitale ale lumii. În întreagă lume, milioane de practicanţi celebrează Ziua Internaţională Yoga pe 21 iunie, odată cu Solstiţiului de vară. Un eveniment internațional
Timp de 15 ore, între 6 dimineaţa şi 9 seara, 30 de clase de yoga se vor desfăşura în paralel pentru vizitatorii care sunt aşteptaţi să vină în Parcul Izvor cu salteaua proprie şi cu o sticlă de apă. La eveniment vor fi prezenți atât profesori români, cât şi internaţionali, veniţi din India, Argentina, Spania, Rusia etc., pentru a dezvălui din tainele unei vieţi echilibrate şi armonioase. Evenimentul este şi anul acesta sprijinit de Ambasada Indiei la Bucureşti.
Ziua de 21 iunie a fiecărui an a fost declarată de ONU drept „Ziua Internațională Yoga”, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, argumentând: „Yoga poate ajuta la rezistența în fața maladiilor care nu pot fi identificate. Yoga poate aduce laolaltă comunitățile, generând respect. Yoga este un sport care poate contribui la dezvoltare și la liniște și poate chiar să ajute oamenii în situații de urgență, pentru a găsi un mod de a scăpa de stres”, a spus Ban Ki-moon.
În Europa, practica yoga, veche de peste 5000 de ani, a luat amploare tot mai mult. În Paris, Turnul Eiffel și Arcul de Triumf au fost zonele capitalei franceze care au strâns în acest perimetru central mai bine de 7000 de practicanți yoga, iar la Londra, Alexandra Palace și London Bridge au fost principalele puncte de adunare a celor câteva mii de iubitori de yoga. La Berlin, Ambasada Indiei a sprijinit evenimentul care a avut loc chiar în parcul din fața ambasadei, iar la Viena, cele câteva mii de oameni au celebrat Ziua Internaționala Yoga în Stadtpark.
Sport și relaxare
Numeroase vedete de la Hollywood au găsit și ele o cale de relaxare și de eliminare a stresului prin yoga. Nu doar vedetele din filmele americane practica yoga, ci și din ce în ce mai multe persoane publice de la noi, găsind în yoga o cale de evadare din viața agitată a showbiz-ului. Cei mai mulți români preferă yoga pentru relaxare și eliminarea stresului, în scop terapeutic, pentru înlăturarea durerilor de spate sau de articulații, cât și pentru a face mișcare. Yoga nu este însă doar un sport și atât, ci un întreg stil de viață care echilibrează latura emoțional-mentală și ne ajută să găsim liniștea sufletească.
Yoga în artă
Doritorii sunt așteptați la workshopul „Abheda Yoga în Artă”, susținut de Acharya Leonard, care va avea loc cu ocazia Zilei Internaționale Yoga. Tema conferinței va fi modul cum Yoga poate  impulsiona creativitatea artistică și modalitățile prin care Abheda Yoga poate dezvolta talentul personal, arta autentică și instrumente din Abheda Yoga pentru a crea și a recepta Arta.
Evenimentul se va desfășura la sala de yoga de pe strada Matei Basarab nr.16, în apropiere de bd. Corneliu Coposu, începând cu ora 19:45.
http://www.abhedayoga.ro/despre-arta-autentica-instrumente-din-abheda-yoga-penru-a-crea-si-recepta-arta-workshop-de-ziua-internationala-yoga/
Intrarea liberă!

Lasă un comentariu