De ce este necesară curățarea chakrelor

Chakrele sunt vortexuri de energie aflate în puncte cheie ale corpului. Cele 7 chakre majore sunt emiţătoare şi transmiţătoare de energii subtile, funcţionând la nivel fizic, emoţional şi spiritual. Starea lor de echilibru este cheia sănătăţii şi a stării de bine.
Dezechilibrul se poate manifesta în diferite moduri, de la senzația că ceva nu este în regulă până la blocarea lor, atunci când o situație stresantă persistă. Atunci când chakrele sunt purificate își îndeplinesc corect funcțiile, procesează energiile, conferă energie organelor fizice și corpurilor subtile și înlătură energiile învechite. Chiar propriile noastre pot bloca uneori energia care curge prin chakre. Emoțiile reprimate sau neexprimate supraîncarcă chakrele blocându-le. Dacă energia nu curge liber prin centrii energetici, pot apărea afecțiuni. Blocarea unei chakre poate afecta și activitatea celorlalte.
Curăţarea chakrelor se poate realiza prin tehnici de meditație și este o cale spre vindecare și creștere spirituală deoarece transformă emoţiile negative ca furia, tristețea sau vinovăţia, în energii pozitive, împrospătând energia și îmbunătățind starea de bine a organismului.
Etapele meditației:

  • Alege un loc liniștit și plăcut, așază-te într-o poziție confortabilă, închide ochii, inspiră profund și lent, expiră lent. Aşează-ți ambele picioare pe pământ şi pregătește-te mental pentru meditaţie. Începe prin a te ancora şi a te centra. Închide ochii şi imaginează-ți cum îți cresc rădăcini din tălpi în Mama-Pământ.
  • Pentru a relaxa corpul fizic, inspiră pe nas, ţine-ţi respiraţia 7 secunde, apoi expiră foarte încet pe gură. Repetă acest exerciţiu de 3 ori, apoi continuă să respiri pe toată durata meditaţiei, în mod conştient.
  • Observă-ți gândurile, imaginează-ți cum gândurile tale plutesc într-un balon înspre univers. Spune ego-ului tău că este doar un observator pe toată durata meditaţiei şi asigură-te că aşa şi este.
  • Cere ghizilor tăi spirituali să te însoţească în această meditaţie.

În continuare, vizualizează sau conștientizează o sferă transparentă de culoare roșu-rubiniu care plutește în interiorul, la baza coloanei vertebrale. Aceasta este chakra-rădăcină, centrul vitalității și al individualității. Privește sau conștientizează mental această sferă și remarcă eventuale zone întunecate. Acestea reprezintă dezechilibre energetice pe care le poți elimina ușor, prin simpla dorință ca sfera să fie perfect curată.
Vizualizează în interiorul sferei o lumină puternică, alb-strălucitoare. Aceasta este lumina universală a puterii, a iubirii și atotcunoașterii lui Dumnezeu. Inspiră profund pe nas și vizualizează sau conștientizează cum respirația ta amplifică intensitatea luminii alb-strălucitoare din interiorul sferei de culoare roșie.
În continuare, deplasează-ți atenția circa 7-8 centimetri mai sus, până când observi o sferă de culoare portocalie care plutește în interiorul corpului tău. Aceasta este chakra sacrală, care guvernează dorințele fizice. Curăță eventualele zone întunecate, inspiră profund pentru a amplifica lumina alb-strălucitoare din interiorul sferei până când aceasta devine perfect transparentă și luminoasă, ca un balon de sticlă portocalie.
În continuare, deplasează-ți atenția în regiunea din spatele ombilicului. Vizualizează și conștientizează o sferă de culoare galbenă care plutește în interiorul corpului tău, strălucind ca un mic soare. Aceasta este chakra plexului solar, care guvernează convingerile tale referitoare la putere și control. Curăță eventualele zone întunecate ale acestei chakre. Inspiră profund pentru a amplifica lumina alb-strălucitoare din interiorul sferei până când aceasta devine perfect transparentă și luminoasă, ca un balon de sticlă galbenă.
În continuare, deplasează-ți atenția în zona inimii. Vizualizează și conștientizează aici o sferă de culoare verde care plutește în centrul corpului tău. Aceasta este chakra inimii care guvernează iubirea. Curăță eventualele zone întunecate ale acestei chakre. Inspiră profund, pentru a amplifica lumina alb-strălucitoare din interiorul sferei, până când aceasta devine perfect transparentă și luminoasă, ca un balon de sticlă verde. Conștientizează senzația de căldură și bună dispoziție de la nivelul pieptului care însoțește această purificare a chakrei.
În continuare, deplasează-ți atenția în zona gâtului. Vizualizează și conștientizează aici o sferă de culoare albastră. Aceasta este chakra gâtului care guvernează claritatea comunicării. Curăță eventulele zone întunecate ale acestei chakre. Inspiră profund pentru a amplifica lumina alb-strălucitoare din interiorul sferei, până când aceasta devine perfect transparentă și luminoasă, ca un balon de sticlă albastră.
În continuare deplasează-ți atenția în punctul central dintre sprâncene. Fără să forțezi în niciun fel, vizualizează sau conștientizează aici o sferă rotundă sau ovală. Aceasta este chakra celui de-al treilea ochi. Așteaptă ca această imagine să devină din ce în ce mai clară. Culorile ei sunt indigo, violet și alb strălucitor. Pe măsură ce imaginea devine mai clară, vei constata că privești de fapt un alt ochi. Inspiră profund pentru a amplifica lumina alb-strălucitoare din interiorul chakrei, până când imaginea va deveni din ce în ce mai clară. Dacă vezi ochiul interior, remarcă dacă acesta este închis sau deschis. Concentrează-te asupra lui și roagă-l să-ți transmită orice mesaj de care ai nevoie.
După ce ai terminat, deplasează-ți atenția asupra interiorului creștetului capului. Aici este sitiuată chakra coronară, care permite accesul lal înțelepciunea universală. Vizualizează sau conștientizează la acest nivel o sferă transparentă de culoare violetă. Inspiră profund și purifică-ți această chakră cu ajutorul luminii alb-strălucitoare, până când sfera devine impecabilă.
În final, continuă să respiri profund și mulțumește-i creatorului divin pentru iubirea și înțelepciunea pe care ți le-a transmis. Înconjoară-te cu o sferă de lumină alb-strălucitoare, în interiorul unei alte sfere de culoare verde, situate în interiorul unei a treia sfere, de culoare violet.
Concentrează-te pe ancorare şi pe centrare imaginând rădăcinile care cresc din tălpi şi se duc către Mama-Pământ, respirând lent şi profund. Fă o pauză pentru un moment, deschide încet ochii şi bucură-te de pace.
Dacă poţi face această meditaţie zilnic, este minunat, dacă ești prea ocupat, fă-o atunci când ai timp şi când ai nevoie. Cu cât veţi face acest exerciţiu de meditaţie mai des, cu atât te vei simţi mai bine.

Lasă un comentariu