Aloe vera – o minune pentru sănătate

În medicina tradițională indiană aloe vera este folosit pentru constipație, boli de piele, infestări cu viermi, infecții și ca remediu natural pentru colici. Medicina chineză îl recomandă în tratarea bolilor fungice, în timp ce occidentul îl folosește pe scară largă în industria cosmetică, farmaceutică și alimentară. Aloe Vera este o plantă minune cu multiple efecte benefice asupra organismului uman.
Beneficiile dovedite de Aloe Vera

  • Tratează iritațiile pielii, rănile și arsurile
  • Hidratează părul și scalpul
  • Tratează constipația
  • Ajută digestia
  • Stimulează sistemul imunitar
  • Reduce inflamația
  • Combate efectele provocate de radicalii liberi
  • Contribuie la încetinirea îmbătrânirii celulelo(mai ales în cazul expunerii la fumul de țigară sau razele UV de la lumina soarelui)
  • Tratează acneea și eczema
  • Scade nivelul de zahăr din sânge
  • Este un bun agent antifungic și antimicrobian.

Conține vitamine și aminoacizi esențiali
Aloe vera produce două substanțe utilizate pentru medicamente: gelul obținut din celulele din centrul frunzei și latexul obținut din celulele de sub pielea frunzei.
Gelul de aloe este un bun remediu pentru afecțiuni ale pielii, inclusiv arsuri sau arsuri solare, degerături, psoriazis și răni, dar și pentru tratarea osteoartritei, a bolilor intestinale, a febrei, mâncărimii și inflamațiilor. Mai este bun, de asemenea, ca remediu natural pentru astm, ulcere gastrice, diabet și pentru calmarea efectelor secundare ale tratamentului cu radiații. Aloe latexul este utilizat pentru a trata în mod natural depresia, constipația, astmul și diabetul.
În plantă au fost identificate mai mult de 75 de componente potențial active, inclusiv vitamine, minerale, zaharide, aminoacizi, antrachinone, enzime, lignină, saponine și acizi salicilici. Aloe vera conține 20 dintre cei 22 aminoacizi necesari oamenilor și cei opt aminoacizi esențiali, precum și vitaminele și mineralele vitale pentru creșterea și funcționarea corespunzătoare a tuturor sistemelor organismului.
Un excelent hidratant
Aloe vera este un tratament natural deosebit pentru părul uscat sau pentru mâncărimile scalpului. Are proprietăți nutritive numeroase vitamine și minerale ce mențin părul puternic și sănătos. Datorită proprietăților sale antibacteriene și antifungice, aloe vera ajută la eliminarea mătreței și a celulelor moarte, regenerând țesutul pielii în jurul foliculilor piloși. Aloe înlătură, de asemenea, pruritul asociat cu mătreața sau cu scalpul uscat. Prea multe șampoane și balsamuri sunt pline de substanțe chimice care dăunează părului și pot provoca chiar inflamații și iritații ale pielii.
Tratează ulcerul gastric
Substanțele prezente în latex stimulează secreția mucusului și crește peristaltismul intestinal, contracțiile ce descompun alimentele și amestecă substanțele chimice. Studiile raportează că latexul de aloe vera are un efect laxativ puternic făcând din aloe vera un remediu natural de reducere a constipației.
Datorită componentelor sale antiinflamatorii și laxative, aloe vera are capacitatea de a ajuta digestia, de a normaliza echilibrul acid/alcalin și pH-ul, de a reduce formarea de drojdie, de a încuraja bacteriile digestive și de a regulariza procesarea intestinului. Aloe vera este folosit pentru a calma și vindeca ulcerul gastric, datorită agenților antibacterieni și proprietăților naturale de vindecare care pot restabili stratul de protecție a stomacului redându-i sănătatea.

Lasă un comentariu