Metode pentru menținerea fermității sânilor

Sânii frumoși și fermi nu atrag doar privirile bărbaților, ci măresc încrederea și stima de sine a femeilor. Odată cu înaintarea în vârstă, sânii își pierd elasticitatea și suplețea. Așadar, dacă vrei să-ți tonifici sânii și să-ți consolidezi stima de sine, trebuie să practici de câteva ori pe săptămână anumite exerciții de întreținere.
Exerciții cu greutăți
Ia o greutate de 3 kg în fiecare mână. Întinde-te pe spate cu coatele îndoite la 90 de grade. Ridică mâinile, lasă-le în jos până la nivelul corpului, menține poziția timp de câteva secunde, apoi revino la poziția coatelor până la 90 de grade. Se execută trei serii de câte 12 repetări.
Flotări
Sprijină-te cu palmele deschise pe un scaun și execută flotări, lăsând toată greutatea corpului pe pectorali. Repetă exercițiul cu pumnii strânși. Se fac câte trei serii a 12 repetări din fiecare poziție.
Contracția pectoralilor
Întinde brațele înainte, sprijină apoi palmele pe antebrațe și încordează mușchii pectorali împingând antebrațele cu forța înspre exterior. Se execută trei seturi de câte opt repetări.
Masajul sânilor
Pentru a ușura pătrunderea în piele a substanțelor nutritive, încălziți crema în palme și aplicați-o cu mișcări circulare. Se începe de jos, de sub sâni, se urcă pe deasupra mameloanelor și se coboară, din nou, prin exterior.
Controlul ținutei
Caută să-ți menții tot timpul spatele drept. Dacă umerii și coloana vertebrală sunt drepți, sânii se ridică automat, abdomenul se întinde, iar organele interne sunt „masate” la fiecare respirație. Acesta impuls este benefic pentru întregul metabolism.
Exerciții pentru mușchii spatelui
Musculatura spatelui reprezintă cel mai important sprijin pentru sâni, îndeosebi la femeile cu pieptul mare. Sportul practicat regulat întărește sănii și îmbunătățește ținuta.
Dușuri reci
Suportul natural al sânilor este țesutul conjunctiv. Cea mai simplă metodă de a-l întări pe o perioadă lungă este spălatul zilnic cu apă rece. Tehnica cea mai eficientă este dușul cu mișcări circulare, de jur împrejurul sânilor. Șocul produs de apa rece stimulează irigarea sanguină a acestei zone și alimentarea celulelor cu substanțele nutritive necesare. Imediat după duș, se hidratează pielea încă umedă cu o loțiune pentru corp sau cu un ulei din plante.
Greutate constantă
Este importantă menținerea greutății pentru ca sânii să aibă dimensiunile și fermitatea dorite.
Protejază-ți sânii
Pielea din zona sânilor este mai delicată și mai subțire decât cea de pe restul corpului sau chiar de pe față, prin urmare, de aceea este indicată evitarea băilor lungi și fierbinți. Când dormi, încearcă să stai cât mai mult pe spate sau măcar pe o parte, astfel încât greutatea corpului să nu creeze presiune asupra sânilor.

Lasă un comentariu