Beneficiile spirulinei

Spirulina (Spirulina platensis) este o microalgă de apă sărată, foarte nutritivă, cunoscută și utilizată din cele mai vechi timpuri în multe ţări, ca supliment alimentar. Conţine proteine vegetale bogate (60-63%, de 3-4 ori mai mare decât peștele sau carnea de vită), multivitamine (vitamina B 12 este de 3-4 ori mai multă decât în ficatul de origine animală). Mai conţine o gamă largă de minerale (inclusiv fier, potasiu, sodiu, magneziu, fosfor, calciu), un volum mare de betacaroten, care protejează celulele (de 5 ori mai mult decât în morcovi, de 40 de ori mai mult decât în spanac), volume mari de acid gamma-Linoleic (care poate reduce colesterolul şi preveni bolile de inimă).
Beneficiile spirulinei 

  • Conținutul de fier natural are un puternic efect antianemic,
  • Conținutul crescut de iod contribuie la funcționarea optimă a glandei tiroide, reglând procesele metabolice și unele cazuri de hipofuncție tiroidiană,
  • Scade glicemia în cazul diabeticilor,
  • Îmbunătățește funcția respiratorie și crește performanțele sportive,
  • Combate efectele dăunătoare ale radiațiilor,
  • Îmbunătățeste procesul de digestie,
  • Reface flora intestinală,
  • Ajută la pierderea în greutate,
  • Combate obezitatea și ajută organismul să producă mai multe globule albe și roșii,
  • Ajută la protecția creierului și la detoxifierea ficatului, dar sș la echilibrul pH-ului,
  • Ajută la neutralizarea radicalilor liberi,
  • Asigură protecția organismului în fața stresului oxidativ și a proceselor degenerative,
  • Contribuie la echilibrarea sistemului imunitar și la menținerea capacității de autoapărare a organismului,
    În plus, aceasta reprezintă un important neuroprotector, fortifică structurile nervoase, îmbunătățește concentrarea și memoria,
  • Susține sistemul imunitar și sistemul antioxidant endogen, crește rezistența și ajută organismul să se adapteze la condițiile de mediu,
  • Reprezintă un supliment ideal pentru persoanele solicitate din punct de vedere fizic, intelectual sau emoțional, pentru adolescenți și copiii aflați în perioada de creștere, persoanele în vârstă și cele cu o alimentație dezechilibrată, femeile însărcinate și pentru vegetarienii care au nevoie de surse suplimentare de nutrienți.

Spirulina este asociată, conform tradiției medicinei ayurvedice, cu un alt produs de excepție, Ashwagandha (gingsengul indian), ai cărui fitonutrienți contribuie la tonifierea generală și la obținerea de performanțe fizice și mentale normale în condiții de stres și oboseală și încetinește îmbătrânirea.
Se recomandă în timpul eforturilor fizice și intelectuale de mare intensitate sau de lungă durată, în viroza gripală, anemie, obezitate, covalescență, imunitate scăzută, cataractă, glaucom, degenerescență musculară legată de vârstă, hipoglicemie, malnutriție, disfuncții hormonale, poliartrita reumatoidă, cancer și leucemie, rinita alergică, astm, tuberculoză, hepatite cronice, ciroză hepatică, gastrite, ulcer gastric și duodenal, diabet zaharat tip II și, în asociație cu insulina, în diabet zaharat tip I, insuficiență renală și corticosuprarenală, hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică, carență de calciu și magneziu (conține Ca și Mg organic asimilabile), impotență, frigiditate, retinopatii, încetinirea procesului de îmbătrânire, profilaxia infecțiilor microbiene și virale, profilaxia bolilor maligne, radioprotecție, creșterea performanțelor sportive, hemoroizi.
Mod de administrare: 2 g de 4 ori pe zi.

Lasă un comentariu