Crom organic

Cromul este un mineral pe care organismul îl foloseşte pentru funcționarea normală, una dintre cele mai importante funcţii pe care le susţine fiind digestia mâncării. Cromul este implicat direct în toleranța la glucoză. Absența lui din alimentație predispune la obezitate. Cromul este important pentru cei cu diabet zaharat de tip I – deoarece ajută la controlul glicemiei și joacă un rol important în managementul diabetului instalat la vârsta adultă. Suplimentele de Crom pot să crească colesterolul “bun” (HDL colesterol) și scad trigliceridele și nivelul total de colesterol la cei cu glicemie mare și diabet.
Beneficiile consumului de crom

  • contribuie la controlul greutății corporale,
  • potențează acțiunea insulinei și influențează astfel metabolismul carbohidraților, lipidelor și proteinelor,
  • reduce stările de oboseală,
  • reduce hipertensiunea,
  • reduce riscul de afecţiuni cardiace şi infarct,
  • protejează ADN-ul,
    previne depresia,
  • mărețte performanţa atletică,
  • ajută la menținerea unui nivel echilibrat de stres,
  • previne cancerul de pancreas,
  • asigură o piele sănătoasă.

Doza zilnică recomandată aduce 30-60 mcg Crom.

Lasă un comentariu