Yohimbe, tonic și afrodiziac

Yohimbe (Pausinystalia yohimbe) este o plantă originară din Africa de Sud, cunoscută pentru proprietățile sale afrodisiace. Pulberea este extrasă din scoarța de interior a arborelui (Corynanthe Yohimbe). Timp de secole, coaja a fost folosită ca tonic pentru a spori plăcerea sexuală și forța.
Beneficii

  • Este un afrodisiac puternic, atât pentru bărbați cât și pentru femei.
  • Poate fi folosită pentru a combate impotența.
  • S-a dovedit a fi un antioxidant eficient.
  • Ajută la prevenirea arterelor înfundate.
  • Ajută la creșterea libidoului.
  • S-a dovedit utilă în prevenirea atacurilor de cord.

Yohimbe a fost descoperită și folosită pentru calitățile sale afrodisiace de băștinașii din Africa de Vest, unde crește în mod natural. Triburile Bantu din Africa de Vest încă mai folosesc această plantă pentru proprietățile sale aparent afrodiziace. Aceste triburi din Africa de Vest, de asemenea, o folosesc pentru a trata febra, tusea și lepra. A fost, de asemenea, folosită pentru dilatarea pupilelor, pentru boli de inimă și ca anestezic local.
În 1960, Food and Drug Administration a lansat o serie de teste pe yohimbe pentru a determina efectele sale de afrodiziac. Cercetătorii au descoperit ca yohimbe este un afrodiziac puternic și eficient, în special pentru bărbați. Aceste studii au evidențiat că yohimbe ajută la creșterea simțului tactil și oferă senzații de stimulare de-a lungul coloanei vertebrale.
Yohimbe a fost ani de zile una dintre cele mai obișnuite suplimente atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Atunci când este ingerată, organismul o transformă în yohimbina care este asimilată în sânge. Yohimbina, un alcaloid, este principalul ingredient activ din yohimbe.
Popularitatea sa a crescut nu numai pentru efectele sale afrodiziace, dar și pentru că cercetările recente au arătat că aceasta este o plantă cu un puternic efect antioxidant. Crește fluxul de sânge la nivelul extremităților fiind un bun vasodilatator și un tratament eficient pentru impotența masculină, stimularea sexuală (libido), atât la bărbați, cât și la femei.
În plus, s-a constatat ca yohimbe ajută la prevenirea colmatării arterelor, care de obicei conduc la disfuncții miocardice sau accident vascular cerebral. Yohimbe nu ajută numai la îmbunătățirea performanței sexuale, ci și la prevenirea atacurilor de cord. De asemenea, s-a dovedit utilă în reducerea sintezei de grăsimi în organism prin creșterea mobilității acizilor grași.
Cei care obțin maximum de beneficii din integrarea de yohimbe sunt cei care suferă de impotență sau stări de depresie, dar și de culturiștii sau de sportivii care doresc să aibă un stomac „sculptat”, precum și o inimă sănătoasă.
Precauții
Persoanele care iau yohimbe ar trebui să evite alimentele care conțin tiramină, cum ar fi brânza, vinul roșu sau ficat. În plus, trebuie evitate anumite antidepresive precum Prozacul, dacă administrarea nu este monitorizată îndeaproape de un medic.
Mod de administrare: 1 g/zi.

Lasă un comentariu