7 beneficii ale consumului de maca

Indienii peruvieni consumă de secole rădăcina de maca (Lepidum Meyenii), cunoscută și ca ginseng peruvian, pe care o cultivă în tradițional, natural, fără pesticide. Asemănătoare cu napii sau ridichiile, rădăcina de maca este utilizată ca un remediu natural pentru o gamă diversă de afecțiuni. Multă vreme a fost considerată doar aliment, dar cercetătorii occidentali au descoperit recent multiplele beneficii pe care de rădăcina de maca le oferă sănătății, în special femeilor: îmbunătățirea fertilității și combaterea efectelor menopauzei sunt doar câteva ele.
1. Normalizează simptomele menopauzei
Rădăcina de maca este un adaptogen, adică o substanță naturală care prin densitatea de nutrienți și conținutul fitochimic ajută corpul să facă față mai ușor schimbărilor produse de menopauză cum ar fi: bufeuri, insomnii, transpirații nocturne și depresie.
2. Îmbunătățește funcția sexuală
Disfuncția sexuală feminină depinde de o multitudine de factori, precum vârsta, stilul de viață sau starea de sănătate. Maca poate fi folosită ca alternativă la terapia de substituire cu hormoni, deoarece acționează în interior prin echilibrarea nivelului de estrogen și progesteron.
3. Afrodiziac și stimulent al fertilității
Încă din antichitate avea reputația de a fi un puternic afrodiziac fiind folosită predilect în scopul sporirii dorinței sexuale, a libidoului, a vitalității, a energiei și a performanțelor sexuale. Datorită mineralelor și acizilor grași esențiali, maca contribuie și la sporirea fertilității prin stimularea spermatogenezei (crește numărul de spermatozoizi) și a ovulației. Studiile de laborator au demonstrat efectele sale benefice și rezultatele semnificative.
4. Îmbunătățește starea de spirit
Studiile de nutriție arată că acizii grași naturali din produsele alimentare, inclusiv din rădăcina de maca, îmbunătățesc starea de spirit și starea generală de sănătate a creierului prin echilibrarea nivelului hormonal.
5. Menține densitatea oaselor
Menținerea densității osoase este o problemă comună pentru multe femei în vârstă. Studiile asupra simptomelor menopauzei au constatat că aceasta este un marker important asociat densității osoase. Consumul de maca poate fi de ajutor pentru femeile afectate de osteoporoză sau pentru persoanele care doresc pur și simplu să-și protejeze sănătatea oaselor.
6. Îmbunătățește aspectul pielii
Multe persoane iau maca pentru anumite probleme ale pielii, pentru a înlătura acneea sau petele. Un alt avantaj demonstrat este că maca diminuează sensibilitatea pielii, ajutând-o să reziste mai bine la temperaturi extreme.
7. Sporește energia
Vitaminele, mineralele, acizii grași esențiali și proteinele din rădăcina de maca susțin în mod natural nivelurile de energie și de a ajută la recuperarea energiei pierdute. Din acest motiv a început să fie utilizată din ce în ce mai mult de nenumărați sportivi de talie mondială pentru îmbunătățirea energiei, rezistenței și performanței sportive ca o variantă sănătoasă și eficientă a substanțelor anabolizante. Chiar dacă nu ești sportiv, pentru a include maca în rutina zilnică, maca poate fi folosită cu succes de oricine are nevoie de un surplus de energie în activitatea zilnică.
Smoothie cu banane, maca și scorțișoară
Ingrediente:

  • 400 ml apă de cocos
  • 8 curmale fără sâmburi
  • 2 banane coapte
  • 1 linguriță de maca
  • ¼ linguriță scorțișoară

Preparare:

  • Se pune în blender apa de cocos, curmalele, bananele, maca, scorțișoara, se amestecă până se obține o consistență cremoasă.
  • Se pune în pahare și se presară deasupra scorțișoră.

Sursa:
http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/7-benefits-of-maca-root-for-women/

Lasă un comentariu