6 trucuri care taie pofta de mâncare

Dietele bazate pe restricții privează, de regulă, organismul de elemente esențiale. Se știe deja că foamea și pofta sunt două chestiuni diferite, prima fiind mecanismul prin care organismul se asigură că este alimentat corespunzător, iar pofta este reacția organismului la aspectul hranei.Pofta de mâncare mai poate fi cauzată de o dereglare hormonală, de stres sau de consumul unor alimente procesate care stimulează apetitul. În prezent, obezitatea a ajuns o boală de temut, cu incidenţă mare chiar şi la copii, de aceea e important să ştim cum să stăvilim apetitul. Iată câteva trucuri testate de noi care taie pofta de mâncare:
1. Un ceai fierbinte consumat în jurul orei 18 potolește apetitul şi te ajută să iei doar o cină frugală. Ceaiul are efect diuretic, provocând eliminarea toxinelor din organism. În timpul zilei se recomandă ceaiul verde şi de soc, dacă vrei să slăbeşti.
2. Bananele conferă rapid senzaţia de saţietate şi sunt mai sărace în calorii decât alte gustări pe care le ronţăim între mese. Când ţi-e poftă de dulciuri, consumă acest fruct, care nu e doar agreabil la gust, dar este mult mai sănătos decât orice produs de cofetărie.
3. Tărâţele de grâu- o dietă care dă rezultate excelente în combaterea obezităţii. Nu te expun la niciun fel de risc, nu au contraindicaţii pentru copii, au efecte pe termen lung. Tărâţele se administrează, într-o primă fază, câte 2 linguriţe de 3-5 ori pe zi, înainte de masă. Acestea uşurează procesul de digestie şi taie pofta de mâncare. În faza următoare, după 15 zile, se asociază tărâţelor o cană de ceai verde sau apă caldă înainte de masă, care fac să dispară senzaţia de foame. De asemenea, cu cât sunt mai fin măcinate, cu atât sunt mai eficiente.
4. Mănâncă lent. Nu te grăbi la masă. Mestecă lent și nu te grăbi să termini mâncarea. Senzaţia de saţietate apare după aproximativ 10-15 minute. Un studiu britanic a relevat că mâncatul mai încet, poate fi o armă eficientă de combatere a obezităţii.
5. Consumă ceai fierbinte cu 10 minute înainte de masă – reduce senzaţia de foame şi, implicit, scade pofta de mâncare. Cei care fac excese alimentare la masă pot scăpa de această problemă consumând ceai sau un pahar de apă fierbinte cu lămâie înainte de a mânca.
6. Oţetul de mere este campionul curelor de slăbire. Dimineaţa, la trezire, bea un pahar de apă în care ai amestecat două linguriţe de oţet de mere. Taie pofta de mâncare şi stimulează pierderea în greutate.

Lasă un comentariu