Ce trebuie să știi despre uleiul de cânepă

Dieta occidentală conţine un nivel ridicat de omega 6, în defavoarea omega 3, ducând la dezechilibre și predispoziția spre îmbolnăvire. Raportul optim dintre acizii graşi omega 3 şi omega 6 din uleiul de cânepă îl face foarte compatibil cu organismul uman și, totodată, un suport excelent în menţinerea sănătăţii şi a frumuseţii zi de zi.
Uleiul din semințe de cânepă este bogat în proteine, acizi grași esențiali omega 6, omega 3 și fibre insolubile, reprezintă o sursă de tocoferoli, antioxidanți, vitamina E, minerale – potasiu, magneziu, fier, zinc, calciu, fosfor – sau microelemente – stronțiu, arsenic și crom. Toate acestea îl fac deosebit de eficient în creșterea imunității, pentru a combate îmbătrânirea pielii sau pentru a îmbunătăți sănătatea cardiovasculară. Mai multe tipuri de studii arată că acidul linoleic prezent în uleiul de cânepă ameliorează psoriazisul și încetinește procesul de îmbătrânire.
Beneficii pentru sănătate
1. Menține echilibrul hormonal: cânepă este singura sămânță comestibilă care conține acid gamma-linolenic, ce are ca efecte reglarea echilibrului hormonal sprijinind sănătatea în perioada menopauzei.
2. Regenerează și oxigenează pielea: compoziția similară lipidelor pielii îl face un excelent emolient natural și hidratant, deosebit de util pentru pielea și unghiile uscate, obosite sau deshidratate deoarece crește elasticitatea pielii și retenția apei în țesuturi, dar și în cazul dermatitelor atopice apărute pe fondul deficienței de omega 6 în organism. Ulei de cânepă pur mai poate fi utilizat pentru a trata părul uscat și, este frecvent inclus în balsamurile pentru păr.
3. Ajută la scăderea colesterolului: prin accelerarea proceselor metabolice. Cu un metabolism mai rapid, grăsimile ard mai rapid fără a mai fi depozitate depozitate pe pereții arterelor.
4. Moderează nivelul zahărului din sînge fiind foarte util ca aditiv alimentar pentru diabetici.
5. Stimulează imunitatea: acizii grași polinesaturați îmbunătățesc imunitatea și reglează flora intestinală, construind o barieră naturală împotriva microbilor și crescând rezistența organismului.
6. Previne demielinizarea sistemului nervos: realizează o structură sănătoasă a membranelor celulare, împiedică demielinizarea celulelor nervoase.
7. Previne apariția varicelor prin faptul că subțiază sângele și reduce formarea cheagurilor de sânge.
De asemenea, uleiul de cânepă este și un foarte bun: analgezic și antiinflamator.

Proprietățile antiinflamatoare ale uleiului de seminte de canepa ajuta la reducerea durerii. Puteti aplica uleiul direct pe zona dureroasa, iar ameliorarea va apărea în scurt timp.

În plus, s-a demonstrat ca acidul gamma-linoleic (GLA) prezent in uleiul de seminte de canepa reduce inflamatia. O analiza a studiilor sugereaza ca plantele naturale bogate in GLA sunt eficiente in ameliorarea simptomelor afectiunilor inflamatorii, cum ar fi sindromul colonului iritabil, artrita reumatoida si scleroza multipla.

Precauții recomandate la prima folosire

Deși are o serie de beneficii pentru sănătate, uleiul de cânepă ar trebui sa fie evitat de pacienții cu cancer de prostată sau persoanele care iau anticoagulante. Iată câteva măsuri de precauție ar trebui să păstreze în minte înainte de a utiliza:

  • Poate avea efect anticoagulant!
    Persoanele care suferă de boli de inimă și iau anticoagulante ar trebui să-l evite sau să ceară opinia unui medic înainte de utilizare!
  • Poate crește riscul cancerului de prostată!
    Fiind util în procesul de regenerare a celulor ar putea contribui la creșterea tumorilor, în special a celulelor cancerului de prostată. Specialiștii recomandă evitarea consumului de ulei de cânepă dacă există un risc crescut de cancer de prostată.
  • Poate provoca diaree, greață sau crampe abdominale dacă este consumat în doze de mari! Din acest motiv, uleiul de cânepă nu trebuie lăsat la îndemâna copiilor.
  • Nu trebuie încălzit!
    Temperaturile ridicate pot denatura grăsimile nesaturate din uleiul de cânepă și transformându-le în grăsimi saturate.

Sursa: http://www.zliving.com/wellness/natural-remedies/9-health-benefits-of-hemp-oil-that-you-should-know

Lasă un comentariu