8 sfaturi pentru a scăpa de cearcăne

Stresul, oboseala, factorii genetici, insomnia, deshidratarea, consumul de alcool, sare sau regimul alimentar dezechilibrat sunt principalele cauze ale apariţiei cearcănelor. Deoarece pielea din jurul ochilor este foarte sensibilă și îngrijirea trebuie să fie una specială.
Cel mai important sfat al specialiştilor în cosmetică este să dormim suficient, un motiv al apariției cearcănelor şi a pungilor de sub ochi fiind somnul insuficient. Renunţă la excesul de sare, responsabilă de retenţia de lichide, ce duce la apariţia pungilor de sub ochi şi, foarte important, este consumul celor doi litri de lichide pe zi pentru hidratare şi detoxifiere. Hidratarea este esenţială în menţinerea strălucirii şi elasticităţii pielii. Există și câteva remedii simple, naturale ce te pot ajuta să scapi de pungile de sub ochi. Tratamentele naturale nu vor elimina definitiv cearcănele, însă le vor estompa, vor calma pielea şi vor reduce pungile de sub ochi.
1. Comprese cu cartofi
Cartofii conțin agenți de albire care reduc în mod natural cearcănele. Se taie felii subțiri dintr-un cartof crud și curățat, se aplică pe cearcăne și se lasă să acționeze 10 minute.
2. Miere
Amestecă o lingură de miere de salcâm cu 100 ml apă călduță. Înmoaie două comprese de bumbac în acest amestec și lasă-l să acționeze 10 minute, apoi clătește cu apă limpede.
3. Pliculeţe de ceai verde
Nu arunca pliculețele de ceai verde folosite! Lăsă-le să se răcească cinci minute, apoi aplică-le sub fiecare ochi timp de 10 minute. Acest truc va permite permite reactivarea circulației sanguine de sub ochi și va atenua cearcănele.
4. Linguri congelate sau cuburi de gheață
O altă metodă foarte ușor de realizat: cu o zi înainte, pune două linguri în congelator. A doua zi, se aplică-le pe ochi și menține-le 10 minute. Aceași metodă se poate realiza și cu două cuburi de gheață învelite în două bucăți de pânză.
5. Mască cu gel de ochi
Un truc foarte eficient este, de asemenea, aplicarea unei măști cu gel pentru ochi. Pune-o în frigider peste noapte. În ziua următoare, pune-o 5 până la 10 minute pe ochi. E decongestionată și calmează ochii.
6. Castravete
Feliile de castravete sunt folosite de secole de bunicile noastre, pentru a reduce pungile și cearcănele de sub ochi. Acest aliment compus din 95% apă este o sursă incredibilă de hidratare. Aportul de cupru ajută la formarea colagenului. Taie pur și simplu două felii de castravete și lasă-le să se răcească timp cel puțin o oră în frigider. Culcă-te, menținând capul ușor ridicat, și aplică o felie de castravete pe fiecare cearcăn timp de 10 până la 15 minute, ținând ochii închiși.
7. Zaț de cafea
Amestecă într-un bol o linguriţă de iaurt cu una de zaţ de cafea. Ţine amestecul la frigider câteva ore. Aplică-l apoi pe zona cearcănelor timp de 15 minute.
8. Lapte
Îmbibă două comprese în lapte rece. Aplică-le sub ochii și menţine-le timp de 10 minute. Privirea ta se va înviora rapid!
Sursa: http://www.grands-meres.net/remedes-contre-les-cernes/

Lasă un comentariu