Ingrediente simple care redau strălucirea tenului

Tenul este cea mai vizibilă mărturie a stilului nostru de viaţă. Ne trădează imediat obiceiurile proaste, iar aspectul tern, lipsit de strălucire al pielii este semnalul de alarmă pe care îl transmite organismul atunci când toxinele acumulate devin o ameninţare. Procedura de detoxifiere a tenului este la îndemâna tuturor, iar rezultatele pot fi spectaculoase.
Alimentaţia nesănătoasă, stresul, consumul de tutun şi alcool au un impact negativ asupra organismului, cel mai vizibil afectat fiind tenul. Excesele determină depozitarea toxinelor la nivelul porilor şi al ţesuturilor, care capătă în timp un aspect inestetic. Un tratament cosmetic corespunzător, adaptat problemelor pielii, îi poate conferi luminozitatea şi prospeţimea de care duce lipsă. Pentru menţinerea unui aspect sănătos, este recomandată o detoxifiere a tenului la cel puţin 3 luni.
Ingredientele tratamentului de detoxifiere sunt naturale şi hrănitoare. Unul dintre ele este mierea, recunoscută pentru proprietăţile sale nutritive. Mierea este un puternic detoxifiant, curăţând porii şi îndepărtând cu succes microbii. În plus, ajută la păstrarea unui ten moale, neted şi luminos.
În componenţa măştilor pentru detoxifiere mai intră extractul de anghinare, colagenul şi extractul de alge.
Extractul de anghinare este bogat în vitamine şi enzime care normalizează glanda sebacee şi reglează metabolismul. Produsele pe bază de anghinare sunt destinate tenului cu exces de sebum, cu pori deschişi şi impurităţi. Efectul este antiinflamator şi împiedică răspândirea bacteriilor.
Colagenul maritim, sub forma solubilă, este extras din pielea organismelor marine. Faţă de colagenul bovin are o concentraţie mai ridicată de aminoacizi. Tratamentul stimulează producerea propriei rezerve de colagen din piele şi favorizează estomparea ridurilor.
Tot în lista ingredientelor utile detoxifierii se află şi lăptişorul de matcă, o substanţă biologică activă, de înaltă eficacitate. Acesta are o acţiune revitalizantă, regeneratoare, care dă tenului tonicitate şi elasticitate. Este indicată atât în tratamentul tenului gras, cât şi al celui uscat, pentru ca echilibrează cu succes funcţiile epidermei.
Perioada cea mai recomandată a anului pentru astfel de proceduri este la finalul lunilor geroase, trecerea de la primavară la vară şi de la vară la toamnă. Pentru rezultate vizibile imediat, pe lângă tratarea externă a tenului, Neli Pfeiffer recomandă adoptarea unor obiceiuri alimentare sănătoase şi practicarea sportului.

Lasă un comentariu