9 motive pentru a consuma afine

Sunt cunoscute pentru antioxidanții puternici pe care îi conțin, dintre care cel mai cunoscut este resveratrolul. Efectele lor terapeutice sunt atât de miraculoase încât pot înlocui uneori medicamentele. Afinele conțin un antioxidant puternic, acidul elagaic, care previne mutațiile și malignizarea celulelor din organism. Se recomandă cure de cel puțin trei săptămâni cu afine sau alte fructe de pădure (mure, zmeură, fragi, coacaze) care să conțină această substanță pentru a preveni apariția cancerului.

  • Unul dintre primele lucruri care trebuie menţionate despre afine este faptul că poate ţine departe afecţiunile intestinale şi ajută organismul să lupte cu un unele infecţii.
  • Sucul de afine anihilează unele bacterii care provoacă infecţii urinare, efect datorat proprietăţilor antiinflamatoare şi antibacteriene ale afinelor.
  • Datorită substanţelor antioxidante pe care le conţin, ar reuşi să stopeze formarea hemoroizilor şi a varicelor, îmbunătăţind circulaţia venoasă.
  • Afinele sunt bogate în antioxidanţi denumiţi antocianină, vitamina C, complexul de vitamine B, vitaminele E, A, cupru, seleniu sau fier. Aceste fructe bogate în vitamine oferă o protecţie a organismului faţă de infecţii, însă menţin şi sănătatea şi funcţionarea normală a vaselor de sânge.
  • Datorită acidului elagic, afinele sunt un ajutor prețios în inhibarea tumorilor.
  • Beneficiile afinelor pentru sănătate au fost confirmate şi de cei care suferă de constipaţie sau diaree. Conţinutul ridicat de fibre al afinelor ajută tranzitul intestinal şi curăţă colonul de reziduurile acumulate.
  • Studiile științifice au arătat că cei care au consumat afine în mod regulat au reuşit să încetinească procesul de îmbătrânire a sistemului nervos. Oamenii de ştiinţă susțin că prin aportul mare de antioxidanţi pe care îl aduc organismului, consumul de afine ţine departe Alzheimer-ul.
  • Unele cercetări afirmă că consum moderat de afine împiedică depunerea grăsimii pe abdomen, iar consumul regulat ajută şi în curele de slăbire sau în scăderea masei ficatului.
  • Antioxidanţii şi fibrele din afine ajută organismul să dizolve colesterolul. Prin urmare, afinele sunt benefice în diferite probleme metabolice.

Lasă un comentariu