Năpraznicul – inamicul cancerului

Năpraznicul (Geranium Robertianum) este una dintre plantele cu proprietăți medicinale cu o acțiune miraculoasă în bolile tumorale, reușind să stopeze sau chiar să vindece anumite forme de cancer. Se consideră că infuzia din această plantă este unul dintre cele mai puternice remedii contra numeroaselor tipuri de cancer, dar beneficiile lui terapeutice și profilactice sunt mult mai multe. Ceaiul de năpraznic este recomandat să facă parte din dieta zilnică.

Beneficiile năpraznicului

Tratează cancerul

Fitoterapeuții consideră că năpraznicul un real tratament contra cancerului. Există cazuri de persoane bolnave de cancer pulmonar, mamar, intestinal, de piele sau uterin care au fost vindecate doar cu ajutorul acestei plante medicinale, acesta fiind motivul pentru care năpraznicul și-a câștigat celebritatea. Cel mai receptiv la tratamentul cu napraznic este cancerul genital, dar pe lista cazurilor vindecate se află și cancerul pulmonar cu metastaze, cancerul mamar, cancerul de prostată, cancerul la intestin și cancerul gastric. În cazurile vindecate, tratamentul cu ceai de năpraznic a fost însoțit de un regim alimentar sever, cu sucuri și crudități sau cu cereale integrale (regimul Oshawa).

Întărește sistemul imunitar și previne infecțiile

Ceaiul de năpraznic este un imunostimulator natural foarte puternic, datorită concentrației crescute de fenoli, esențiali în combaterea agenților patogeni din organism și în prevenirea infecțiilor. Este aliatul de nădejde al sănătății în sezonul rece, când virozele respiratorii sunt extrem de active.

Tratează infertilitatea

Năpraznicul are puternice proprietăți vindecătoare asupra organelor reproducătoare, combătând infertilitatea atât la femei, cât și la bărbați. Curele cu ceai de năpraznic ajută la tratarea impotenței, a oligospermiei și astenospermiei la bărbați și a fibroamelor uterine, chisturilor ovariene sau a tulburărilor de ciclu menstrual și ovulației la femei.

Tonic fizic și psihic

Ceaiul de năpraznic poate fi folosit și ca remediu contra oboselii fizice, având efect de energizare a organismului și de protecție împotriva radicalilor liberi. În plus, are un efect relaxant asupra sistemului nervos, combătând rapid efectele stresului în corp.

Tratează afecțiuni gastrointestinale

Ceaiul de năpraznic este un tratament natural de încredere și în vindecarea ulcerului sau diareei, dar și a altor inflamații intestinale.

Contraindicații sau efecte secundare

Năpraznicul este una dintre plantele medicinale cel mai bine tolerate de organism. Ceaiul de năpraznic poate fi consumat și de copii. Doar bărbații cu afecțiuni ale prostatei trebuie să evite acest remediu.

Ceaiul de năpraznic

Mod de preparare – o lingură de frunze și flori uscate, nemăcinate, se pun la macerat într-o cană (250 ml) de apă de seara până dimineața. Dimineața se filtrează licoarea rezultată (maceratul), iar planta rămasă se opărește cu încă o cană cu apă. După ce se lasă să se răcească vreme de jumătate de ora la temperatura camerei această infuzie se filtrează. La sfârșit se combină maceratul cu infuzia.

Lasă un comentariu