Vitamina E protejează pielea și previne ridurile

Vitamina E este un antioxidant puternic care protejează celulele organismului și pielea împotriva razelor ultraviolete, a poluării, a toxinelor și a altor elemente din mediul înconjurător care determină apariția radicalilor liberi. Cunoscută pentru efectele sale antiinflamatorii, vitamina E uleioasă este un ingredient activ în compoziția multor produse cosmetice.
Este depozitată în ficat, în țesutul adipos, în inimă, mușchi, testicule, uter, sânge, în glandele pituitară și suprarenale. Alimente bogate în vitamina E sunt: nucile, semințele și uleiul vegetal. Totuși, efectul vitaminei E asupra sănătății pielii este amplificat prin aplicarea sa sub formă de ingredient al cremelor și loțiunilor decât administrarea internă. Vitamina E are capacitatea de a penetra profund și a fi absorbită rapid de piele.
Beneficiile vitaminei E sunt numeroase în privința îngrijirii pielii. Produsele care conțin vitamina E în compoziție joacă un rol important în procesul de întreținere a sănătății pielii. Acționează foarte bine în următoarele tipuri de probleme ce pot apărea la nivelul pielii și care pot fi ameliorate prin aplicarea produselor ce conțin vitamina E:
Arsuri solare
Loțiunile care au în compoziție vitamina E protejează pielea împotriva razelor ultraviolete preîntâmpinând apariția arsurilor solare. În general, vitaminei E îi datorează eficiența loțiunile de protecție solară. Produsele trebuie aplicate pe piele cu aproximativ 20 de minute înainte de expunerea la soare pentru ca vitamina E din compoziție să fie absorbită de în profunzimea epidermei. Vitamina E uleioasă este utilizată și pentru tratarea arsurilor solare ușoare, nu doar în prevenirea lor.
Acnee
Numeroase studii confirmă efectele benefice ale vitaminei E asupra cicatricilor provocate de acnee, fiind de ajutor chiar și în combaterea acesteia. Proprietățile antioxidante ale vitaminei E reduc roșeața și inflamațiile asociate ajutând la recăpătarea controlului de sebum al pielii.
Vergeturi
Vitamina E are un efect extraordinar și asupra vergeturilor și se recomandă femeilor însărcinate folosirea cosmeticelor pe bază de vitamina E de îndată ce burta începe să crească. Înlătură senzația de mâncărime creată de pielea care se întinde, dar previne și apariția vergeturilor prin stimularea regenerării celulelor pielii și prin creșterea elasticității ei naturale. Eficiența acestor cosmetice constă în utilizarea lor cu consecvență.
Îmbătrânirea pielii
Ridurile se formează odată cu trecerea anilor, din cauza acțiunii radicalilor liberi, a îngrijirii necorespunzătoare sau deloc a pielii, a obiceiurilor nesănătoase precum fumatul și alcoolul în exces. Aplicarea externă a produselor cu vitamina E stimulează producția a două componente proteice importante: colagenul și elastina, ambele având rol în creșterea elasticității pielii. O piele mai elastică scade riscul apariției ridurilor, conferind un aspect mai tânăr pielii.
Pielea uscată
Vitamina E ajută pielea să își păstreze nivelul optim de hidratare, astfel pielea ternă și uscată devine moale, bine hidratată și cu un aspect sănătos după aplicarea produselor cosmetice pe baza de vitamina E. În compoziția produselor cosmetice destinate curățării în profunzime a porilor, vitamina E ajută la recăpătarea echilibrului natural al sebumului pielii câtă vreme aceste produse aplicate cu consecvență.
Cicatricile
Vitamina E are efecte benefice în tratarea țesutului cicatrizat în urma arsurilor, rănilor vechi și a operațiilor. După câteva aplicări asupra cicatricilor (indiferent de originea acestora) pielea devine mai catifelată, iar țesutul afectat se deschide la culoare după câteva săptămâni.Vitamina E uleioasă accelerează procesul regenerării celulare de la nivelul pielii și ajută la înlocuirea celulelor moarte sau distruse cu altele noi. Pătrunde în profunzimea țesutului cicatrizat de unde poate contracara acțiunea radicalilor liberi care, altfel, ar îngreuna vindecarea. Rolul antioxidant puternic pe care îl are vitamina E ajută la formarea de colagen care, la rândul său, conferă elasticitate pielii.
Regenerare si hidratare
Aplicarile externe consecvente hidratează pielea, ajută la îndepărtatea celulelor moarte concomitent cu stimularea regenerării țesuturilor. Există pe piață o gamă largă de produse cosmetice care au ca ingredient activ vitamina E.
Afecțiuni ale pielii
Vitamina E este utilă și în tratamentul diferitelor afecțiuni ale pielii, precum psoriazisul. Vitamina E repară țesuturile alterate ale pielii, o hidratează și îi îmbunătățește aspectul. La fel de eficientă poate fi și în tratamentul eczemelor ajutând la reducerea inflamațiilor, la înlăturarea senzației de mâncărime și la hidratarea pielii uscate.
Cancer al pielii
Un important beneficiu al vitaminei E asupra pielii este prevenirea cancerului de piele prin capacitatea acesteia de a proteja împotriva razelor ultraviolete.
Îngrijirea pielii pe timp de noapte
Vitamina E uleioasă aplicată pe piele îi conferă antioxidanții necesari regenerării ei și nivelul optim de hidratare. Un produs de îngrijire a pielii pe timpul nopții, pe bază de vitamina E, este un produs ideal pentru vindecarea și menținerea sănătății pielii.
Cuticule
Vitamina E uleioasă este un remediu excelent pentru tratarea cuticulelor uscate. Doar câteva picături de vitamina E pe cuticule ajută la recăpătarea nivelului normal de hidratare și catifelare, prevenind crăparea acestora pe viitor.

Lasă un comentariu