Gheara pisicii (Uncaria Tomentosa)

Gheara pisicii (Uncaria Tomentosa) creşte în zonele sălbatice din Peru şi Brazilia, fiind folosită în scopuri medicinale. Studiile ştiinţifice au dovedit că gheara-pisicii conţine multe ingrediente active care stimulează activitatea sistemului imunitar, au efect antiinflamator, fiind folosită în mod tradiţional în combaterea cancerului, artritei, a dizenteriei, a ulce­rului, a bolilor infecţioase şi inflamatorii.
Medicii din Germania şi Austria prescriu frecvent gheara-pisicii pentru stimularea reacţiei imune, în cazul pacienţilor cu cancer. În această plantă s-au descoperit o serie de componente cu acţiune antioxidantă, care curăţă organismul de moleculele care deteriorează celulele numite radicali liberi, ucid virusuri, reduc inflamaţiile şi inhibă transformarea celulelor normale în celule canceroase. Pe lângă această acţiune importantă, gheara-pisicii poate să combată infecţiile provocate de sinuzită și durerile articulare cauzate de artrită sau gută.
Nu se recomandă în boli cronice care afectează sistemul imunitar, cum ar fi tuberculoza, scleroza multiplă şi artrita reumatoidă, considerând că poate să stimuleze prea mult sistemul imunitar şi să agraveze simptomele. În cazul afecţiunilor autoimune, printre care artrita reumatoidă şi lupusul, sunt necesare studii suplimentare.
Gheara-pisicii se poate administra sub formă de pastile, tinctură, ceai. Poate fi asociată cu alte plante imunostimulatoare, cum ar fi: echinacea, hydrastis, ciuperci reishi, maitake, astragalus şi pandiarco.
Atenționări!

  • Nu se recomandă femeilor însărcinate sau celor care alăptează.
  • Nu se cunosc efecte secundare. Luarea unor doze mai mari poate provoca diaree.
  • Extractul de gheara-pisicii este considerat un medicament puternic, iar în Germania şi Austria se eliberează numai pe bază de reţetă.

Lasă un comentariu